web analytics

Vier ECHOS voor Helene Fischer bij ECHO 2015

ECHO Op 26 maart vond er in Berlijn alweer de 24ste ECHO-uitreiking plaats. Er werden in maarliefst dertig categorien prijzen verdeeld.

Oonagh wist een ECHO te winnen in de categorie Rock/Pop nationaal en in de categorie Beste nieuwkomer nationaal. In de categorie nieuwkomer internationaal wist de Nederlandse band The Common Linnets te winnen. De groep Unheilig won in de categorie Rock/Alternarief nationaal.

Bij de Schlager won Helene Fischer met haar album Farbenspiel. Het is niet de enige ECHO die ze won. Voor de hit van het jaar won ze met Atemlos durch die Nacht en bij Album van het Jaar won ze voor haar album Farbenspiel. Ook won ze voor de dvd van Farbenspiel – Live een ECHO. Hiermee heeft ze nu in totaal al twaalf ECHO’s gewonnen. In de categorie volksmuziek won Andreas Gabalier met zijn album Home Sweet Home. Ook Andrea Berg nam een ECHO mee naar huis, zij won in de categorie Beste Live-Act Nationaal.

Als waardering voor haar werk kreeg ook Nana Mouskouri een ECHO. De onlangs overleden Udo Jürgens werd toegevoegd in de ECHO Hall of Fame.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven