web analytics

Freddy Quinn heeft een vriendin

Freddy QuinnDe Schlagerzanger Freddy Quinn is inmiddels 81 jaar, maar voor de liefde is hij nog niet te oud. De zanger zou na de dood van zijn levenspartner nu een nieuwe vrouw aan zijn zijde hebben.

Volgens de Duitse krand Bild gaat Freddy Quinn al een geruime tijd met de 54-jarige Rosi uit Hamburg. Vrienden zeggen het dagblad:”Ze zijn heel close met elkaar, ze bekommerd zich echt om hem. Rosi heeft ookal een eigen sleutel van zijn huis.”

Freddy Quinn is misschien wel de bekendste Schlagerzanger ter wereld. In de vijftiger jaren werd de geboren Oostenrijker ontdekt. Zijn grootste hits waren “La Paloma” en “Junge, komm bald wieder“. In de jaren vijftig leerde hij ook Lilli Blessmann kennen, die zijn manager werd. Maar ze werden ook een paar. De relatie kwam pas aan het licht in 2002. In 2008 overlijd ze op 89-jarige leeftijd aan een longontsteking. Ze waren 55 jaar samen maar trouwden nooit. Al zei Freddy Quinn daar over:”Wij waren man en vrouw voor elkaar.” Sinds het overlijden van Lilli is Freddy Quinn niet meer in de spotlights verschenen.

image
Freddy en Rosi

15 gedachten over “Freddy Quinn heeft een vriendin”

  1. ja Freddy was geweldig een mooie kalme donkere stem had hij ik luisterde graag naar hem nu per computer op you tube en vroeger op de radio

 1. Leo Marijnus

  Beste Freddy,

  Bedankt voor je mooie liederen en je zang. Ik heb er altijd van genoten.

  Ik ben ongeveer van jouw leeftijd en heb je zang carrière altijd gevolgd.

  Ik heb ook verscheidene LP’s van je en luister nog er nog steeds met veel plezier naar.
  Alleen ben ik nooit naar een optreden van je geweest. Het is jammer, maar in die tijd was ik ook niet in de gelegenheid hiervoor.
  Het leuk zijn als je een kaart met je handtekening en een wens er op, naar mij zou sturen. Een E-mail mag je ook sturen.
  Als je in de omgeving van Katwijk aan zee komt, ben je van harte welkom.

  Mijn zoon Leo is voor mij de contact persoon geworden omdat de post e.d. in mijn woon-/verzorgingscomplex zoek raakt. U kunt het gewoon naar hen toe sturen.

  Alvast van harte bedankt voor je moeite,

  Alie Marijnus-Van der Bent.

  Woonzorg Overduin te Katwijk aan zee te Nederland.

  Contact persoon: Leo Marijnus, Lasserstraat 120, 2321 PS Leiden, Nederland, t. 031718881197

 2. Oh blij dat ik dit gelezen heb.ik heb al zolang niets van Freddy gehoort.hij is altijd mijn lievelings zanger geweest,ik heb zelfs mijn zoon nu 50 er naar vernoemd.

 3. Henk Konigs

  Als tiener was ik al fan Freddy zijn bronzen stem zijn weemoedige liederen en het zeemanslied ……ik was er helemaal weg van .Een dik boek met foto’s verhalen en knipsels uit de tiener bladen van toen uit Nederland België en Duitsland koester ik nog steeds .Heb al z’n platen singels en cd …maar ook zijn films .en geniet daar nog van op m’n 73 jarige leeftijd .Draai ik z’n muziek dan voel ik me weer de tiener van toen.Twee keer heb ik Freddy live meegemaakt bij een optreden in Antwerpen .Helaas liet hij zich niet zien na de voorstelling .
  Recentelijk kocht ik een CD Box met 5 CD welke ik wel op LP had maar niet op CD .Super goed en die galmen weer door de kamer .Freddy levenslang mijn SUPER STERR

 4. Mijn vader kocht al zijn platen daar hijzelf uit duitsland kwam leerde ik van de liederen van Freddy de duitse taal.
  Tot nu toe krijg ik tranen in mijn ogen als ik zijn liederen hoor.
  Het brengt mij terug naar de jaren van mijn jeugd, ik speelde alle liederen op mijn gitaar.
  Helaas lukt me dat nu niet meer vanwege een reumatische aandoening.
  Op goede dagen spel ik alleen het lied heimatloss en heimwee, soms samen met mijn broer.
  Na Freddy Quinn heb ik geen andere zanger zo horen zingen.

  1. eppo korthuis nieuw buinen

   ik heb alle platen op 78 toeren dat top muziek vooral met het orkest van horst wende ik ben nu 76. maar ik draai ze nog vaak het blijft m’n jeugdmuziek.ik vind trouwens alle duitse muziek uit de jaren 50 mooi.

  2. Annekensiegfried

   Freddy is ook mijn ster. Ik heb van af mijn 16 e jaar sl zijn platen verzameld. Als ik verdrietig was gaf xijn stem mij veel ruzt en ook bij vreugde was freddy mijn zanger die me een gelukkig gevoel gaf. Nu ben ik 72 en vreddy is nog steeds nummer 1. Eenmaal een optreden mee gemaakt in kerkrade en een keer in eidelsted hamburg zijn huis bezocht.

 5. Beste Freddy Quinn .Ich bin nach verschiedene concerten von ihnen gegangen und grosartig genossen .In der haifischbar sind sie oft aufgetreten .Ich freu mich das sie ene neue partnerin gefunden haben geniessen sie das leben .Bleiben sie gesund und bleiben sie singen das helt jung .Ich singe auch immer irre lieder auf youtube und schalplatten mit .Viele grusse wunscht innen Frans Pauli aus der Niederlande.
  Meine email adresse ist Fransenbetty40@gmail.com.

 6. Ik ben nu 69 jaar en een enorme fan van jazz en blues vooral Van Morrison. Opgegroeid in de 50 en 60e jaren kwam ik in contact met de muziek van Freddy het raakte me, inderdaad die mooie donkere stem gelijk Jim Reeves, lang ben ik hem vergeten, totdat ik weer Junge komm bald wieder hoorde en terug kwam in de jaren 50. Onlangs heb ik nu een platenspeler en heb alle kringloop winkels afgestruind om een plaat van hem te vinden. Eindelijk is die gevonden met al zijn bekende nummers, waaronder natuurlijk Junge komm bald wieder en draai hem geregeld ben er blij mee.

 7. Mijn lievelingszanger was van jongs af aan mijn topzanger met zo veel te geven.
  Ik vond hem anderzijds ook nog enorm empatisch en hij is, volgens mij, ook aktijd zichzelf gebleven , niet naast zijn schoenen gaan lopen en bleef onder alle omstandigheden zich zelf.
  Ik heb zijn platen vroeger echt grijs gedraaid en ik had en heb nog steeds een enorme wens .en dat is dat ik, indiem mogelijk, Freddie ooit toch nog een keer persoonljk te kunnen ontmoeten. In die dat had je ook nog geen digitaal verkeer maar gelukkig kan dat nu wel en zou het, nogmaals, mijn grootste wens zijn Freddie een keerte ontmoeten en wat de kers dan op de taart zou zijn, als hij ook nog wat nummers zou kunnen vertolken. Dan zou een jarenlange droomwens mogelijk alsnog in vervulling kunnen gaan.
  Ik hoop dat een bezoek aan Fteddie op de éęn of andere manier te realiseren zou zijn. Daarmee zou een bijna levenslang mogelijk.nog in vervullibg kunnen gaan.
  Graag hoor ik van u.
  Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,
  Léonneke Lafeber-Hammes

 8. Angelika Braun

  Freddy Quinn is en blijft een van de grootste zangers over zijn genre. Hij staat bekend als een charmante terughoudendheid man die met zijn muziek wereldwijd de mensen opgevrolijkt en onderhouden heeft. Hij is een heel bojzondere man en ik ben dankbaar hem diverse keren life gezien te hebben.
  Ik wens hem en zijn vrouw het allerbeste en een gezonde levensavond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven