Muziekprogramma Hansi Hinterseer gestopt

Hansi Hinterseer
Afgelopen avond werd het programma Hansi Hinterseer – Wintertraum in Schladming uitgezonden op de ARD en de ORF. Het was een normale uitzending zoals we die van Hansi Hinterseer kennen: mooie beelden van de natuur afgewisseld met muziek en gesprekken met mensen uit de regio. Pas op het laatste moment werd duidelijk dat dit ook de laatste aflevering van deze muziekuitzendingen is geweest. Hansi bedankte zijn fans en de kijkers voor alle jaren.

De ORF maakte duidelijk dat deze aflevering de laatste zou zijn in het format van Muziek en natuurbeelden. Deze beslissing is eenzijdig genomen zegt de persvoorlichter van de ORF. Ook zeggen ze dat de omroep natuurlijk weer met artiesten en muzikant Hansi Hinterseer wil samenwerken. Maar wanneer en in welke vorm is nog onduidelijk.

De kijkcijfers waren nog best in orde, in Oostenrijk hadden de laatste acht afleveringen 584.000 kijkers met een marktaandeel van 26%. Het programma was een coproductie tussen het Oostenrijkse ORF, Duitse ARD en het Zwitserse SF. Hansi Hinterseer zelf en zijn management wilden geen reactie geven. Al gaf hij wel een opmerkelijke reactie in een interview een tijd geleden: “Voor onze muziek wordt het steeds lastiger op de radio en de tv te komen. Hoewel er miljoenen naar de uitzendingen kijken en luisteren zijn er redacteuren die vinden dat deze muziek niet meer van deze tijd is. Die willen meer actie, kook-shows en talkshows.”

6 comments

 • Marie-Ange

  Dat zo’n mooie uitzendingen weer alleens moeten verdwijnen op ARD en ORF valt niet te begrijpen. Zoveel mensen verheugden zich al weken op voorhand als een nieuwe aflevering aangekondigd werd. En nu dit, Wat gaat er in Godsnaam nog overblijven … TATORT ? Wij worden nu al door crimis en kookuitzendingen overspoeld … De reaktie van de talrijke fans blijkt zeer duidelijk op de forum : ontevredenheid en spijt dat het voorbij is… Laat ons hopen dat er nog iets positief uitkomt van deze comotie !

  • Annita Morias

   6 februari 2013 om 22.03
   We kijken altijd naar de ARD of ZDF of er geen programas zijn van Hansi Hinterseer 14 dagen op voorhand zijn we al blij dat we Hansi Hinterseer nog eens kunnen zien is altijd heel mooi, nu ze dat willen afschaffen vind ik niet eerlijk altijd die kookdingens en moordfilms dat is het ook niet hee de kinderen zien niet anders meer die moeten maar lawaai hebben denk ook eens aan de andere mensen zo dikwijls is dat ook niet voor al de fans van Hansi.
   Annita

 • Peerboom annie

  Hansi hinterseer de mooiste man van kitsbuhl ik heb hem iedere avond op ipad en hoop hem ooit in levende wijze te ontmoeten gr annie peerboom limburg (nederland).

 • Vinken Rudi

  Spijtig dat zulke programma’s verdwijnen. De combinatie van muziek met de mooie natuurbeelden spreekt toch altijd tot de verbeelding. Alle echte tiroler volksmuziek verdwijnt stilaan van het scherm. Alleen de eenheidsworst blijft op alle zenders.

 • erna staelens

  Belgacom heeft de zenders ARD en ZDF uit geschakeld jammer want ik was fan van HANSI HINTESEER en SIMINO ROSSI en veel andere ik vind dat zeer jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *