web analytics

Muziekprogramma Hansi Hinterseer gestopt

Hansi Hinterseer
Afgelopen avond werd het programma Hansi Hinterseer – Wintertraum in Schladming uitgezonden op de ARD en de ORF. Het was een normale uitzending zoals we die van Hansi Hinterseer kennen: mooie beelden van de natuur afgewisseld met muziek en gesprekken met mensen uit de regio. Pas op het laatste moment werd duidelijk dat dit ook de laatste aflevering van deze muziekuitzendingen is geweest. Hansi bedankte zijn fans en de kijkers voor alle jaren.

De ORF maakte duidelijk dat deze aflevering de laatste zou zijn in het format van Muziek en natuurbeelden. Deze beslissing is eenzijdig genomen zegt de persvoorlichter van de ORF. Ook zeggen ze dat de omroep natuurlijk weer met artiesten en muzikant Hansi Hinterseer wil samenwerken. Maar wanneer en in welke vorm is nog onduidelijk.

De kijkcijfers waren nog best in orde, in Oostenrijk hadden de laatste acht afleveringen 584.000 kijkers met een marktaandeel van 26%. Het programma was een coproductie tussen het Oostenrijkse ORF, Duitse ARD en het Zwitserse SF. Hansi Hinterseer zelf en zijn management wilden geen reactie geven. Al gaf hij wel een opmerkelijke reactie in een interview een tijd geleden: “Voor onze muziek wordt het steeds lastiger op de radio en de tv te komen. Hoewel er miljoenen naar de uitzendingen kijken en luisteren zijn er redacteuren die vinden dat deze muziek niet meer van deze tijd is. Die willen meer actie, kook-shows en talkshows.”

9 gedachten over “Muziekprogramma Hansi Hinterseer gestopt”

 1. Dat zo’n mooie uitzendingen weer alleens moeten verdwijnen op ARD en ORF valt niet te begrijpen. Zoveel mensen verheugden zich al weken op voorhand als een nieuwe aflevering aangekondigd werd. En nu dit, Wat gaat er in Godsnaam nog overblijven … TATORT ? Wij worden nu al door crimis en kookuitzendingen overspoeld … De reaktie van de talrijke fans blijkt zeer duidelijk op de forum : ontevredenheid en spijt dat het voorbij is… Laat ons hopen dat er nog iets positief uitkomt van deze comotie !

  1. Annita Morias

   6 februari 2013 om 22.03
   We kijken altijd naar de ARD of ZDF of er geen programas zijn van Hansi Hinterseer 14 dagen op voorhand zijn we al blij dat we Hansi Hinterseer nog eens kunnen zien is altijd heel mooi, nu ze dat willen afschaffen vind ik niet eerlijk altijd die kookdingens en moordfilms dat is het ook niet hee de kinderen zien niet anders meer die moeten maar lawaai hebben denk ook eens aan de andere mensen zo dikwijls is dat ook niet voor al de fans van Hansi.
   Annita

   1. ik vind het heel spijtig
    heb bijna alles van hansi
    het waren goeie shows
    er is niks op als rommel
    ik keek er altijd naar uit

 2. Peerboom annie

  Hansi hinterseer de mooiste man van kitsbuhl ik heb hem iedere avond op ipad en hoop hem ooit in levende wijze te ontmoeten gr annie peerboom limburg (nederland).

 3. Spijtig dat zulke programma’s verdwijnen. De combinatie van muziek met de mooie natuurbeelden spreekt toch altijd tot de verbeelding. Alle echte tiroler volksmuziek verdwijnt stilaan van het scherm. Alleen de eenheidsworst blijft op alle zenders.

 4. erna staelens

  Belgacom heeft de zenders ARD en ZDF uit geschakeld jammer want ik was fan van HANSI HINTESEER en SIMINO ROSSI en veel andere ik vind dat zeer jammer

 5. Ben ook een fan van Hansi Hinterseer hij zingt duidelijk en met warmte en gevoel voor natuur vooral de natuur films en optredens samen met zijn sennerhonden China nog condoleerd Heer Hans ik kan begrijpen dat je hem mist maar het geeft ook een troost dat er uit China Kleinkinderen uit zijn voortgekomen en uit de natuur en optredens uit uw geboorteplaats Kitrbuhl en andere optredens van Hansi Hinterseer zouden ze veel op de ARD EN ZDF en natuurfilms van Hansi Hinterseer zoals je meer mooie schlager en muziekprogamma’s mist zoals van Florian Silbereisen of Andy Borg met MUSIKSTADL WANT WAT ZE NU OP ARD EN ZDF UITZENDEN VEEL GEWELD OF HERHALINGEN EN DAT TREKT GEEN PUBLIEK DAN DE SCHLAGERS NATUURFILMS VAN HANSI HINTERSEER EN DAT VAN FLORIAN SILBEREISEN DIE MOOIE UITZENDINGEN EN VAN ANDY BORG DAT IS TOTAAL EEN GEMIS ZE KUNNEN BETER IN MOOIE PROGAMMA’S INVESTEREN DAN IN GEWELD EN HERHALINGEN WANT DAT GEEFT GEEN KIJKGENOT VOOR HET PUBLIEK WANT DAT ZIEN ZE AL GENOEG ZE WILLEN VROLIJKE PROGAMMA’S WAAR JE BIJ OF VAN KAN DROMEN OF NAGENIETEN DAN NOG EEN VRAAG TREEDT HANSI HINTERSEER ALLEEN IN NEDERLAND IN ZWOLLE WAAROM NIET OP ANDERE PLAATSEN AMSTERDAM CARRÉ OF RAI DEN HAAG CONGRESGEBOUW OF IN MIDDEN BRABANT OF WESTBRABANT OF ZUIDBRABANT EN WAT ZE NU BIJ HANSI HINTERSEER DOEN DAT ZE HEM OP NIET EEN CORRECTE MANIER VAN ARD ZDF ORF AFHALEN NA JAREN OPTREDENS EN JUBILEA VAN PLATINA GOUDEN ETC DAT HEEFT HIJ NIET VERDIEND DAT IS NIET JUIST EN GERECHTVAARDIGD HET PUBLIEK EN ZIJN FANS ZULLEN HEN DAN OOK MISSEN EN HET ZAL DAN OOK IN KIJKCIJFERS TE MERKEN ZIJN DAT ZE OPTREDENS EN NATUURFILMS VAN HANSI HINTERSEER VAN HET SCHERM HALEN ALSMEDE DAT VAN FLORIAN SILBEREISEN EN VAN ANDY BORG OMDAT DAAR OOK WERELDSTERREN ZOALS HANSI HINTERSEER MAAR OOK ANDERE WERELDSTERREN BV JOSÉ CARRERAS EN WAAROM BRENGEN ZE OOK NIET EENS OPTREDENS VAN TENOR RUDOLF SCHOK HET LIJKT DAT SINDS HIJ EEN TIJDJE GELEDEN OVERLEDEN IS OF HIJ NIET MEER BIJ HET PUBLIEK OF FANS BESTAAT EN WAAROM ZENDEN ZE NIET MEER MOOIE FILMS UIT VAN VROEGER MET WERELDSTERREN ALS GRETA GARBO EN SERIES ALS GEJAAGD DOOR DE WIND OF ANDERE MUSICALSFILMS RICHARD RODGERS

  1. Zie mijn verhaal hierboven ben ook een fan van Hansi Hinterseer en zou het een erge gemis vinden als je van deze wereldster niets meer op de ARD ZDF (ORF KAN JE NIET ONTV) ZOU VERNEMEN DEZE WERELDRSTER IS VAN SKIËN NAAR ZINGEN OVERGEGAAN EN HEEFT DAAR ZIJN HELE LEVEN AANGEWIJD MET OEFENINGEN EN OPTREDENS EN DAT HIJ ZILVER PLATINA GOUDEN PLATEN ONTVING HIJ HEEFT OOK EEN RUSTIGE EN DUIDELIJK EN ZINGT MET EMOTIE GEVOEL EN WARMTE DAT JE ZELFS ZIJN LIEDEREN KAN MEEZINGEN HET ZOU EEN ERGE GEMIS ZIJN ALS HIJ NIET MEER OP HET BEELDSCHERM KOMT OOK ZIJN NATUURFILMS MET ZIJN SENNERHONDENDUO CHINA GECONDOLEERD HEER HANSI OF MAG IK HANSI ZEGGEN WANT KAN ME VOORSTELEN DAT U HEM MIST VOORAL ALS JE HEM UIT HET NEST HEBT MAAR HET IS OOK EEN TROOST DAT CHINA VOOR KLEINKINDEREN GEZORGD HEEFT DAT VERZACHT HET VERDRIET MAAR OP BEPAALDE MOMENTEN DENK JE TOCH AAN CHINA OMDAT U ER VAN BEGIN ALTIJD MET HEM SAMEN EN DAT ALS HIJ AANDACHT VROEG DAN KREEG HIJ DAT IN DE VORM VAN AAIEN KNUFFELEN OF SPELEN EN NU IS ER EEN KLEINKIND AUSSI DIE NU HET ZELFDE VRAAGT EN WAAR U NU UITSTAPJES IN OPTREDENS EN NATUURFILMS EN DAT IS DAN WEER EEN TROOST EN HEB OOK HET IDEE DAT U PLEKJES AANDOET DIE U MET CHINA OOK DEED EN DAT WETEN EN MERK JE OMDAT HIJ OP BEPAALDE MOMENTEN AANDACHT VAN ZIJN BAASJE WIL DUS VAN HANSI HINTERSEER HET ZOU EEN ENORME GEMIS ZIJN VOOR ZIJN DIERBARE FANS EN PUBLIEK OOK IN KIJKCIJFERS ZAL HET TE MERKEN ZIJN DAT ZE SCHLAGER EN MUZIEK MET BEROEMDE WERELDSTERREN ZOALS HANSI HINTERSEER ALSMEDE ZIJN NATUURFILMS EN OPTREDENS WANT WE HEBBEN MAAR WEINIG WERELDSTERREN OVER ALSMEDE DE MOOIE MUZIEKSHOWS VAN FLORIAN SILBEREISEN BV ZOMER WINTER HERFST LENTE DAT WAR OOK MOOI EN DAAR TRAD HANSI HINTERSEER EN VELE ANDERE WERELDSTERREN OOK OP EN MUSIKANTENSTADLÉ OOK EEN MOOIE MUZIEK PROGAMMA WAAR HANSI HINTERSEER OOK IN OPTRAD MAAR WAARÖ BRENGEN ZE OOK EENR NIET WAT MEER VAN HANSI HINTERSEER DUS EEN EIGEN MUZIEK SHOW DIE HIJ PRESENTEERT EN DAT HIJ OOK MET ANDERE WERELDSTERREN AANKONDIGD DN DAT HIJ AF EN TOE IETS MET ZIJN SENNERHONDEN IETS OPVOERT ZOALS HET MET FLORIAN SILBEREISEN EN BIJ ANDY BORG WAAROM KAN DAT ALS HIJ HET ZELF OOK ZOU WILLEN OF IETR ANDERS IN DE RICHTING WANT WAT ZE NU OP TV GEVEN HERH EN GEWELD FILMS DAT GAAT ER BIJ DE FANS EN PUBLIEK NIET IN WE WORDEN TOCH MET DIT GEGEVEN WAT ER IN DE MAATSCHAPPIJ AANWEZIG IS MAAR FANS EN PUBLIEK WILLEN VROLIJKE GRAPPIGE AMUSEMENT EN BV MUZIEK MUSICALS OPERETTE’S EN FILMS MET WERELDSTERREN UIT DE JAREN 50 OF ERVOOR DAT BRENGT KIJKCIJFERS OP WANT DAAR KAN JE ALR VAN EN PUBLIEK BIJ WEGDROMEN EN NAGENIETEN EN NHET WAT ZE NU BRENGEN DAT IS GEWOON MET GELD SMIJTEN EN DAN KUNNEN ZE HET BETER BESTEDEN AAN MOOIE PROGAMMA’S JE KAN HET OOK ZO BEKIJKEN WAAROM BRENGEN ZE BV OP 1KANAAL NIET DE MOOIE MUZIEK PROGAMMA’S ENOP EEN ANDER KANAAL NATUUR EN OP DE ANDERE FILMS UIT DE JAREN50 OF DAARVOOR OF VAN DE JAREN 60 DAN IS ER VOOR IEDERE FAN EN PUBLIEK KEUR WAAR ZE NAAR WILLEN KIJKEN EN NAGENIETEN EN NOG NADROMEN DAT BRENGT WAT MEER KIJKDICHT EN KIJKGENOT EN KIJKCIJFERS OP DAN WAT ZE NU PRESENTEREN DAT IS WEGGEGOOID GELD EN DAT KOMT DAN OOK NIET TEN GUNSTE AAN DE WERELDSTERREN ZOALS HANSI HINTERSEER WAAR GELOOF IK GEEN CONTRACT OF MANAGEMENT MET ARD ZDF ORF NU DAT VIND IK VERREGAAND WANT WAAROM WILLEN ZE NIET MET HEM VERDER HIJ WAR AL DIE JAREN DAT HIJ VAN SKIËR TOT WERELDSTER OMHOOG HEEFT GEKNOKT EN MET HARD WERKEN EN PLEZIER NA ZOVELE JAREN WORDT HIJ NU DOOR ARD ZDF ORF AAN DE ZIJLIJN OF AAN DE KANT OF DAT HIJ NIET BESTAAT KAN ME VOORSTELLEN DAT HIJ HANSI HINTERSEER DAT NIET ZO KAN WAARDEREN EN ZIJN TROUWE EN DIERBARE FANS EN TROUWE EN DIERBARE PUBLIEK OOK NIET MAAR IK MAG HOPEN ALS FAN EN ZOALS VELE DAT DE ARD ZDF ORF VAN ALLE REAKTIE’ VAN KIJKENDE LANDEN NEDERLAND EN LANDEN EROM EEN GOEDE BESLISSING ER UIT VOORT KOMT WANT ANDERS ZULLEN ZE HET MERKEN IN DE KIJKDICHTHEID EN VOOR DE TROUWE DIERBARE FANS EN PUBLIEK ZAL HET EEN ENORME VERDRIET EN GEMIS ERVAREN WAR WEL EEN LANG BERICHT IN AFWACHTING VAN RESULTAAT GROETJES VAN FAN YOLANDA

 6. Van de duitse en de oosterijkse muziek blijft op een gegeven moment totaal niets meer over.Dat is het zelfde op de radio zoals WDR 4 dat is ook niets anders dan die rotte schreeuw muziek de gehele dag.Je kunt alleen deze muziek nog beluisteren via het internet.Oke men zegt het is niet meer van deze tijd ,de jongeren houden er niet van.Maar er zijn er ook nog genoeg die er wel van houden.En de ouderen dan tellen die GVD niet meer mee.Ik snap het niet meer sommige muziek op de tv en radio is gewoon niet om aan te horen.En de TV is niet om alleen maar op te kletsen daar is de radio voor.Dat is iets anders niet mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven