web analytics

Zanger Eberhard Hertel overleden

Op donderdagochtend van 20 juni 2024 is Volksmuziekzanger Eberhard Hertel, de vader van zangeres Stefanie Hertel, op 85 jarige leeftijd overleden.

Volgens het magazine Freie Presse werd het nieuws bekendgemaakt door Mario Horn, de burgemeester van Oelsnitz. Als teken van rouw werd de stadsvlag voor het stadhuis op het marktplein halfstok gehesen.

Eberhard Hertel hoort bij de grote muzieksterren uit Oost-Duitsland. Zijn carrière begon in 1976 toen hij met een volkstümlichen Medley mee deed aan de talentenjacht Heitere Premiere. Daarna werd hij vast onderdeel van de uitzending Oberhofer Bauernmarkt en in dat programma trad hij in 1985 voor het eerst op met zijn toenmalige zes jarige dochter Stefanie met het nummer Ich wünsch’ mir einen kleinen Teddybär. Beide waren vorig jaar nog samen op kersttournee.

Eberhard heeft in totaal elf albums uitgebracht, zijn laatste kwam vijf jaar geleden uit ten gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Deze ontroerende passie voor muziek vergezelde hem zijn hele leven lang, ook liefdevol ondersteund door zijn vrouw Elisabeth, en stierf nooit uit,” staat in een verklaring van de familie. “Deze passie gaf hij ook door aan zijn jongste dochter Stefanie.”

Op Instagram deelde Stefanie een foto met haar vader met de tekst ‘Bedankt voor je liefde, jouw Stefanie’. Ook kleindochter Johanna Mross schrijft een bericht op Instagram:”Mijn lieve opa,
Bedankt… gewoon bedankt… voor zoveel…
Je hebt je visjes zo geweldig opgevoed en zonder jou zouden ze niet zijn waar ze nu zijn! Ik hoor je zangstem nog steeds in mijn oren en je altijd vrolijke gefluit springt door mijn hart, verbonden met vele mooie herinneringen! Deze foto is genomen op je laatste verjaardag, je deed wat je het liefste deed: zingen, mensen vermaken en de beste sfeer verspreiden. Dit is mijn favoriete foto van jou en zo zal je altijd bij me blijven! Tot snel”

Eberhard Hertel was vader van vier kinderen, zijn vrouw Elizabeth overleed in 2017 op 67 jarige leeftijd. Volgens de familie zal de uitvaartdienst worden gehouden in de naaste familie- en vriendenkring.

1 gedachte over “Zanger Eberhard Hertel overleden”

  1. Spijtig dat Eberhard nu al is heen gegaan. Ik was steeds blij als ik hem op TV zag . We zullen hem missen , maar Stephanie hebben we nu nog met haar nachtegalenstem ik heb omzeggens al haar CD’s en ook enkele van haar vader . Ik zal nu via deze weg blijven genieten van dit topdiplomaat . We vergeten u niet!! Sterkte. !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven