web analytics

Oudste zoon Matthias Reim overleden

Matthias Reim

De Duitse krant Bild heeft bekend gemaakt dat de oudste zoon van Matthias Reim, Bastian op 35-jarige leeftijd is overleden.

Bastian is voor de buitenwereld misschien het onbekendste familielid van de familie Reim, dat naast Matthias bestaat uit vrouw Christin Stark, dochter Marie, zoon Julian en ex-vrouw Michelle die allemaal in de muziekwereld actief zijn. Bastian werd in 1987 zwaar gehandicapt geboren. Hij leed aan cerebrale parese, een hersenbeschadiging die gepaard ging met bewegingsstoornissen, verlamming en spierstijfheid (spasticiteit). Matthias Reim was van 1985 tot 1992 getrouwd met Bastians moeder Miriam. Hun liefde liep stuk vanwege het offer dat ze brachten voor hun zoon. In 2000 beschreef de zanger hoe de ziekte het dagelijks leven van het stel beïnvloedde: “Het was een nachtmerrie. Het maakte ons huwelijk kapot. Mijn vrouw had geen kracht meer voor iemand anders. Al haar liefde ging naar Bastian, op een gegeven moment was ons huwelijk dood.”

Zelfs in hun verdriet om hun zoon is het ex-echtpaar nooit meer hecht geworden. BILD vernam dat Bastian in oktober 2022 overleed, maar Reims naam kwam niet voor in het overlijdensbericht. Hij zou ook niet aanwezig zijn geweest op de begrafenis. Matthias zou zelfs pas later van de dood van zijn zoon horen, de twee hadden dan ook al jaren geen contact meer.

Op een vraag van BILD wil Matthias Reim “uit respect voor zijn moeder” geen commentaar geven op de dood van zijn zoon. Uit verklaringen in eerdere interviews blijkt echter dat er sprake is van een familiedrama.

In 2000 zei Reim over zijn strijd met Bastians ernstige ziekte: “Toen hij twee jaar oud was, had hij ook die verdomde epilepsie. Elke dag kreeg hij aanvallen. Het was verschrikkelijk. Op dat moment gaven de artsen Bastian een levensverwachting van vijf jaar.” De jongen zou niet zelfstandig hebben kunnen lopen, eten of spreken. Nadat Matthias Reim en Miriam gescheiden waren, werd het contact tussen vader en zoon minder – en later helemaal verbroken. In datzelfde interview zei hij toen: “Bastian raakte altijd in de war als ik kwam opdagen. Dus trok ik me langzaam terug. Ik droeg het huis over aan mijn vrouw toen we gingen scheiden en stelde haar financieel veilig. Dat was het beste wat ik kon doen.” Miriam Reim hertrouwde en de nieuwe man aan haar zijde zou als een vader voor Bastian zijn geweest. “Dit is zijn nieuwe familie. Hij voelt zich er thuis, hij is gelukkig en ik ben ook blij voor hem.”

In 1990 droeg Matthias reim het nummer “Bastian (Blaulicht in der Nacht)” op aan de toen driejarige. Daarin zingt hij: “Jij bent er, en ik ben er, en zal er altijd zijn, zolang je lacht, zolang je huilt, ik zal je nooit alleen laten.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven