web analytics

Zanger Roger Whittaker overleden

Op 13 september 2023 is de Britse zanger Roger Whittaker overleden die grote bekendheid had in de Duitstalige landen. Hij is 87 jaar geworden.

De zanger overleed in een ziekenhuis in Zuid-Frankrijk waar hij sinds 2016 woonde, zo maakte zijn familie maandag bekend. Zijn vrouw Natalie (81 jaar) en zijn kinderen stonden aan zijn bed. Onlangs kreeg hij een beroerte waarvan hij nooit meer herstelde. Afgelopen zaterdag werd hij in besloten kring begraven. De familie laat weten “Roger was een iconische kunstenaar, een geweldige echtgenoot en vader. Hij heeft zijn hele leven zoveel harten geraakt met zijn muziek en zal altijd in onze herinneringen voortleven.” De familie vraag om priacy “terwijl we deze tijd van verdriet doormaken, en wij danken u voor uw begrip. We zullen Roger enorm missen, zijn nalatenschap zal voor altijd voortleven in onze harten en in zijn kunst.”

De gezondheid van de zanger was al langere tijd slecht. Hij had last van hartproblemen en verstopte slagaders, had ook last van zijn benen en maag en had last van meerdere aneurysma’s. Als gevolg hiervan moest hij verschillende keren een operatie ondergaan

Roger Whittaker bracht zijn laatste jaren in afzondering door met zijn vrouw Natalie in een klein stadje in het zuiden van Frankrijk, waar het stel sinds 2011 woonde. Hij miste echter zijn vijf kinderen en zijn twaalf kleinkinderen, die nog steeds in Engeland wonen. De zanger was daarom zelfs van plan terug te verhuizen naar Engeland

Roger Whittaker werd geboren in Nairoba, Kenia wat toen een Britse kolonie was. Nadat hij zijn middelbare school voltooide ging hij naar Euroa waar hij een studie in Wales deed. Om deze studie te betalen trad hij op als zanger in clubs en bars en componeerde hij zijn eigen liedjes en van het een kwam het ander. Het volledig gefloten instrumentale nummer ‘Mexican Whistler’ was zijn eerste hit in Groot-Brittannië in 1967. De ballad ‘Durham Town’ betekende twee jaar later de grote doorbraak. Nummers als ‘The Last Farewell’ en ‘Indian Lady’ maakten Roger Whittaker al snel populair in andere landen, maar één van zijn bekendste nummer is toch Albany. Na zijn laatste tournee trok Whittaker zich in 2013 terug uit de muziekwereld.

1 gedachte over “Zanger Roger Whittaker overleden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven