web analytics

Freddy Quinn (91 jaar) gaat trouwen met Rosi

Freddy Quinn bewijst dat het nooit te laat is voor de liefde: de schlagerzanger en acteur plant zijn eerste huwelijk op 91-jarige leeftijd. Hij trouwde wel eerder met zijn eerdere partner Lilli in Las Vegas, maar dat huwelijk is nooit officieel gemaakt.

“Ja, we gaan trouwen”, kondigt Freddy Quinn aan in een interview met het dagblad Bild. Hij heeft haar echter niet ten huwelijk gevraagd, voegt zijn partner Rosi (64 jaar) eraan toe. Dat was “niet Freddy’s manier”. Na jarenlang over trouwen te hebben gesproken, zei Freddy gewoon: “Laten we het nu doen! Laten we trouwen!” Toen ging alles heel snel en nu zitten ze midden in de planning.

Het stel gaf geen details prijs over wanneer en waar de bruiloft zou plaatsvinden. Wat wel zeker is, is dat het huwelijk een kleine burgerlijke ceremonie en een kerkelijk huwelijk wordt. Quinn zal een donker pak dragen, Rosi een witte jurk.

De 91-jarige en de 64-jarige kijken uit naar de speciale dag “als twee pas getrouwden”. Ze zijn elkaar immers “al zo lang trouw”, aldus Quinn, die eraan toevoegt: “Rosi is een geweldig mens met een ongelooflijk groot hart.” De popzanger en acteur had deze zo’n tien jaar geleden veroverd. Daarvoor waren hij en zijn Rosi al meer dan 30 jaar goede vrienden.

Als jonge vrouw is Rosi fan van Freddy Quinn. De geschoolde grafisch ontwerpster ontwerpt eind jaren zeventig al handtekeningenkaarten voor de beroemde artiest. Zo leerden ze elkaar kennen. Later werkte ze aan de podiumontwerpen van de zanger. Een professionele relatie verandert in vriendschap. Toen Quinns partner Lilli Blessmann ernstig ziek werd, hielp Rosi het stel met alles – tot en met de dagelijkse boodschappen. Freddy Quinn: “We waren al heel lang bevriend met z’n drieën. Lilli was Rosi ook erg dankbaar voor haar steun.” En Rosi zegt: “Toen Lilli’s kracht begon af te nemen, zei ze tegen me: “Zorg jij maar voor Freddy.”

Zo groeide de vriendschap, na de dood van Lilli in 2008, uit tot een levenspartnerschap, een dagelijks leven als koppel – weg van het publieke oog: Quinn repareert graag horloges, Rosi schildert prachtige schilderijen in olieverf. s Avonds kijken ze samen TV.

Freddy Quinn is een van de meest succesvolle Duitstalige zangers van de jaren vijftig en zestig. Alleen al tussen 1956 en 1966 had hij tien nummer 1-hits zoals “Die Gitarre und das Meer” (1959), “La Paloma” (1961) en “Junge, komm bald wieder” (1962). Hij verkocht meer dan 60 miljoen platen en speelde in 15 films zoals “Freddy unter fremden Sternen”, “Freddy, die Gitarre und das Meer” en “Weit ist der Weg”.

1 gedachte over “Freddy Quinn (91 jaar) gaat trouwen met Rosi”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven