web analytics

Julia Lindholm en haar single Mit jedem Atemzug

Julia Lindholm

Julia Lindholm is in haar Zweedse thuisland al van jongs af aan geïnteresseerd in muziek en dans. Toen zich tijdens haar muzikale opleiding in Stockholm de kans voordeed om naar Duitsland te gaan voor een muziekproject, aarzelde de blonde schoonheid niet lang. In 2016 kwam haar Duitse debuutalbum “Super Trouper” met ABBA-hits in het Duits – het concept werd goed ontvangen en Julia haalde met het eerste album meteen de Top-40 van de Duitse albumcharts.

Julia was te gast in de grote TV shows en werd in de eerste plaats gezien als een vrolijk blond meisje dat onder andere ABBA hits in het Duits zong – zelfs haar eigen hits straalden altijd een hartelijk optimisme en zorgeloze vrolijkheid uit – en dat was zeker authentiek.

Maar er is ook een bedachtzame, bijna filosofische Julia – en de Zweedse wil ook dit facet van haar persoonlijkheid met haar fans delen. In een interview met MDR vertelt de artieste dat de coronapandemie voor haar tot een pauze leidde die bijna als een “noodrem” werkte. Het ging mentaal niet goed met Julia, ze had een paniekaanvallen en ging in therapie, waar ze sterker uit kwam.

Op haar nieuwe single “Mit jedem Atemzug” geeft ze zichzelf een bedachtzame, bijna mystieke uitstraling. In het nummer (en de bijbehorende video) ontmoet de volwassen Julia haar jeugdige zelf, wiens hartslag ze “voelt als een echo – alsof je nu bij me bent”. De kindertijd is een belangrijke fase in de ontwikkeling – dat geldt uiteraard ook voor Julia, die graag terugdenkt aan haar kindertijd.

Muzikaal met de mystieke klanken gezien doet de nieuwe single, die ze zelf schreef met songwriters Thorsten Brötzmann en Lukas Hainer, duidelijk denken aan Oonagh – inclusief de woorden in het refrein die niet in het Duits zijn, hoewel Oonagh in een elventaal zong terwijl Julia haar Zweedse moedertaal gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven