web analytics

Anna-Carina Woitschack reageert op breuk met Stefan Mross

De Duitse zangeres Anna-Carina Woitschak heeft in een podcast van de Duitse radiozender SWR4 uitvoerig gereageerd over haar huwelijksbreuk met Stefan Mross die in november dit jaar bekend werd.

Meteen aan het begin van het podcast-interview maakt Anna-Carina Woitschack duidelijk: er was niet één reden voor de breuk. Het einde van de relatie was eerder een proces. “We waren zes jaar samen. Het grootste deel van die tijd 24 uur per dag, omdat we ook samen werkten. Dat was een heel bijzondere band. Toen in het laatste jaar, ergens in de zomer, begon het nog meer een beslissing te worden dat het toch niet ging werken.”

Op de vraag of deze beslissing echt samen is genomen, geeft Anna-Carina toe: “Het was wederzijds, een break-up kan niet door één persoon worden besloten. We hebben het allebei besloten, maar misschien kwam de impuls van mijn kant.” Beiden hadden gevochten voor hun liefde en hun huwelijk, zegt ze “Maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Maar ik kijk nog steeds met grote dankbaarheid terug op die tijd.”

De band van het stel was zeer, zeer hecht – misschien uiteindelijk zelfs te hecht. Het stel woonde samen op een paar vierkante meter in een stacaravan, deelde een podium bij optredens. Want de twee waren niet alleen privé, maar ook professioneel met elkaar verbonden. Dat was een groot punt. Daarom bleef het op het einde afbrokkelen. Niemand wilde terugkrabbelen. Stefan doet dit al meer dan 30 jaar, ik heb er tien jaar bij mogen zijn. Hij op een gegeven moment mijn manager. Dat betekent dat het op een gegeven moment eigenlijk alleen nog maar om de muziek ging en alleen nog maar om het werk. Je kon privé en werk moeilijk scheiden. Wanneer zijn we gewoon Anna en Stefan of zijn we Anna-Carina Woitschack en Stefan Mross? In het begin merkte je niet hoe problematisch dat kon zijn, omdat het leuk was en je verslaafd raakte aan het succes.

Vaak was de mening van de mensen dat Anna-Carina haar carrière te danken heeft aan haar relatie met Stefan, maar dat zie ze anders: “Het was een win-win situatie, ook al blijven mensen zeggen ‘Oh, Anna heeft echt geprofiteerd van Stefan’. Ik denk dat het voor beide kanten was. Stefan heeft door zijn relatie met mij ook zijn weg teruggevonden naar de moderne Schlager, en we waren veel op pad als duo. Het raakte me heel hard dat mijn gevoelens voor Stefan steeds weer in twijfel werden getrokken. We gingen deze relatie in als zeer, zeer goede vrienden. Stefan was op een punt in zijn leven dat het echt niet goed met hem ging. Natuurlijk spelen al die patronen zoals alcohol, after-show party’s die tot lang duurde, dit onstabiele leven een zeer grote rol. En het was ook veel werk voor mij, voor een jonge vrouw, op 24 jarige leeftijd. Niemand zag het ook zo.

Het leeftijdsverschil van 17 jaar is nooit een probleem geweest voor het stel – integendeel. Anna-Carina voelde zich zelfs vaak de oudere, zoals ze in de podcast onthult: “Stefan staat al sinds zijn elfde of twaalfde op het podium. Dat heb ik altijd in gedachten gehouden: Hij kwam als kindsterretje in de muziek en is toen eigenlijk nooit volwassen geworden.” In het begin zou dat haar hebben aangetrokken: “Ze zeggen dat Stefan nog zo jong van geest is. Daarom was het leeftijdsverschil voor mij eerst geen issue. Maar ik denk dat we allemaal op een gegeven moment volwassen moeten worden. En hij ook…” Het stel is nog steeds goede vrienden met elkaar, want over enkele weken gaan ze samen op tournee. Het past hen beter om goede vrienden te zijn dan huwelijkspartners.

Ondertussen is Anna-Carina ook weer gelukkig in de liefde. Met kerst 2022 maakt ze haar liefde officieel bekend met een foto op Instagram. De dertig jarige zangeres knuffelde onder de kerstboom met de Oostenrijkse Daniel. Hij is een accountmanager in de verzekeringsbranche en hebben elkaar leren kennen via social media. Ze schreven over en weer berichten en het contact groeide. Na enkele weken hebben ze elkaar op een gegeven moment ontmoet.

Dan krijgt ze natuurlijk meteen de vraag of deze Daniel een van de redenen zou zijn van de huwelijksbreuk, maar dat is niet waar volgens Anna-Carina. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een moeilijke tijd voor haar, namelijk toen ze begon aan haar verhuizing. “Op een moment dat het echt niet goed met me ging, kwam er een engel om de hoek kijken! En het was fijn om iemand te hebben die je accepteert en neemt zoals je bent en die het niet uitmaakt wie je bent. Die gewoon Anna zag en niet Anna-Carina Woitschack, de zangers op het podium, maar de jonge vrouw die nu in zijn leven is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven