web analytics

die Höhner en het album Alles op Anfang

HohnerOp vrijdag acht januari verschijnt het nieuwe album Alles op Anfang van die Höhner wat opgenomen is in een studio in Zuid-Frankrijk waar ook de Rolling Stones een album hebben opgenomen.

De eerste single “Kumm loss mer danze” is een echte popsong waar de gitaren klinken en die uiteraard uitnodigt om te dansen. Het titelnummer weet folk en pop met elkaar te verbinden. Er wordt teruggeblikt naar het verleden maar ook plannen gemaakt voor de toekomst. In hetzelfde plaatje past het nummer “Dat klingk noh Kölle“, wat echt terug naar het begin is, want het is al even geleden dat ze hun stad Keulen bezongen en eigenlijk zou dit nummer over een nogal extravagante vrouw gaan, maar toen kwamen ze erachter dat het veel beter bij Keulen past. Ook het nummer “Julia” is een hoogtepunt van het album. Het is een emotioneel nummer over een aan leukemie leidende Julia die in de burut van Keulen woont. Verschillende mensen hebben zich laten testen of ze haar kunnen helpen en aan het eind werd ook de juiste donor gevonden, maar toch verloor ze de strijd tegen haar ziekte. Met dit nummer willen ze haar eren met een muzikaal monument.

Bekijk hier die Höhner met “Kumm loss mer danze“:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven