web analytics

Slechte kijkcijfers en kritieken voor Stadlshow

Afgelopen zaterdag werd de eerste aflevering van de Stadlshow uitgezonden. Dit programma is de opvolger van Musikantenstadl die moest verdwijnen. Het doel voor de verandering was dat er meer (jongere) kijkers zouden zijn, maar dat is niet gelukt.

De kijkcijfers zijn zelfs gedaald. Op de ARD keken er 2,46 miljoen mensen, dat zijn er twee miljoen minder dan naar de laatste Musikantenstadl die eind juni 2015 werd uitgezonden. Ook op de Oostenrijkse televisie werd de uitzending door zo’n 150.000 mensen minder bekeken.

Ook de kritieken waren niet mals over de Stadlshow. Zo werd er gesproken dat er weinig stemming was, niet veel hartelijkheid en ook geen muzikale hoogtepunten. Een krant schreef dat het houterig was zonder charme. Een andere krant vond het een mindere versie van Musikantenstadl zonder Andy Borg. Ook werd er geschreven dat de muzikale problemen waren en dat de artiesten moesten wennen dat ze niet mochten playbacken. Een Zwitserse krant was wel enthousiast over Francine Jordi, maar niet zo heel erg over de show zelf.Op twitter werd ook niet heel enthousiast gereageerd. Zo zag de aankleding van de Stadlshow eruit alsof het uit een IKEA-filiaal werd opgenomen en een ander schreef:”Het regent hier, ik geloof dat het de tranen van Karl Moik zijn die van boven ziet wat er van zijn uitzending is geworden.” De Oostenrijkse kranten waren ook niet positief. Zo schreef een krant dat door de slechte kijkcijferstart in beide landen de show nu echt op zijn laatste benen loopt. Een andere krant schreef: De presentatie van Alexander Mazza en Francine Jordi was als een militaire mars: geheel foutloos maar zonder individuele smaak en warmte.

Ook Stefan Mross is niet positief over de uitzending. Hij is treurig en teleurgesteld dat men met geweld de laatste kult-amusementsshow zo tegen de muur gezet wordt. Verder heeft hij het over: “Het laten optreden van 25 meer of minder bekende zangers met ruwe nummers en een harteloze aanpak”, vond hij het podium niet mooi, was het geluid slecht en was er een slechte sfeer in de zaal. “Op deze manier heeft de Stadl geen toekomst zegt hij en Stefan Mross is er van overtuigd dat hij samen met Andy Borg het programma had kunnen redden.

De volgende uitzending van de Stadlshow is op 31 december en komt vanuit Linz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven