web analytics

Nieuw album Kastelruther Spatzen heet Heimat – Deine Lieder

Kastelruther SpatzenDe Zuid-Tirolse groep de Kastelruther Spatzen hebben op hun nieuwe album Heimat – Deine Lieder legendarische schlagers en traditionele volksliedjes opgenomen. Het was voor het zevental een muzikale reis door meer dan honderd jaar.

Het album is meer dan een liedjesverzameling, maar de nummers vertellen zelf een verhaal, maar het zijn ook nummers uit een ver verleden. Deze melodiën en teksten hebben allemaal een herinnering bij zich. Zanger Norbert Rier zegt:”Deze liedjes begeleiden ons soms een heel leven. Het was niet makkelijk om te bepalen welk nummer op het nieuwe album komt. Maar uiteindelijk hebben we twintig gekozen die ons aan het hart liggen.”

Zo staat op het album het nummer “Fliege mit mir in die Heimat“, het bekende nummer van Franz Winkler die het in 1930 schreef tijdens een vakantie in Argetinië. Zijn heimwee heeft voor een grote hit en een klassieker gezorgt. Drie jaar ouder is het nummer La Montanara, maar ook echte bergnummers zoals Tirol isch lei oans en In die Berg bin i gern staan op het album. Ook het nummer “Junge, komm bald wieder” is opnieuw opgenomen. Het nummer werd een nummer 1 hit voor Freddy Quinn in 1962. Als afsluiter op het album is gekozen voor “Muss i denn zum Städtele hinaus“, een nummer dat elke muzikant raakt. Het nummer is wereldberoemd geworden nadat Elvis Presley er met Wooden Heart een Engelse versie van heeft gemaakt.

Het album Heimat – Deine Lieder van de Kastelruther Spatzen is vanaf 2 oktober 2015 te koop.

Bekijk het album bij Bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven