web analytics

Linda Hesse en haar album Hör auf dein Herz

Linda Hesse
Nadat Linda Hesse in de lente haar single “Knutschen..ich kann nichts dafür” uitkwam en een regelrechte hit werd. Komt ze in deze zomer met haar album “Hör auf dein Herz“, om precies te zijn op 29 augustus.

Na haar grote succes van haar eerste album “Punktgenaue Landung” dat uitkwam in februari 2013 is er veel gebeurd. Ze zegt er zelf over:”De laatste 18 maanden waren een ongelofelijke intensieve en unieke reis voor mij. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om te ervaren wat muziek met mensen kan doen. Met mijn tweede album wil ik die verhalen verder vertellen en nieuwe belevenissen toevoegen.” Er is dus nogal wat gebeurd, haar eerste nummer één hit (“Ich bin ja kein Mann“), een eerste tour met band en meer als 60 televisieoptredens en de prijs de Goldene Henne.

De 27-jarige Linda Hesse is geboren in Halberstadt maar woont inmiddels in Berlijn. Zelf zegt ze dat ze  muziek maakt met een Duitse tekst, eerlijk en zelfgemaakt. Liedjes over de verhalen uit het leven zelf met veel gevoel en ook een beetje verstand. Met “Hör auf dein Herz” heeft ze niet alleen maar naar haar hart geluisterd. Zelf zegt ze:”Muziek begeleid me overal bij. Het laat me dromen, lachen, huilen, het troost me en geeft me moed en kracht. Muziek is voor mij de mooiste manier om mijn gevoels te uiten zonder mij daarbij te verstoppen.

De intensiteit waarmee ze op “Hör auf dein Herz” haar emoties uitdrukt is verrassend en pakkend tegelijk. Het zijn dertien nummers vol passie en emotionele diepgang, de gevoelsexplosie van Linda Hesse bewijst: Schlager kan ook poëzie zijn. Ook indrukwekkend is hoe prominent en vocaal gerijpt Linda Hesse is bij deze compleet live gespeelde productie tussen een band en het Filmorkest Babelsberg haar kleine en grote verhalen met onwisselbare Melancholie in haar stemt zingt.

Het werken met het filmorkest Babelsberg was voor Linda Hesse een nieuwe ervaring:”Het is onbeschrijfelijk om tussen zo’n orkest te staan en het oergeweld van muziek te ervaren. De tranen rolde over mijn gezicht toen het orkest met volle sterkte mijn nummer “Verbotene Liebe” speelde. Zo heb ik muziek nog nooit beleefd.” Een ander hoogtepunt op het album is een coverversie van haar lievelingsnummer “Kleine Seen” origineel gezongen door Purple Schulz. Het nummer is een absolute kultnummer en in de versie van Linda Hesse staat het garant voor kippevel. Linda Hesse en haar band verheugen zich nu al op 2015 want dan kunnen ze weer op tour met de oude en de nieuwe nummers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven