web analytics

Documentaire Heino – Made in Germany op WDR

WDR Vanavond zend de WDR de documentaire Heino – Made in Germany uit die oorspronkelijk in 2013 werd uitgezonden.

Voor vele is Heino de personificatie van zelfvoldaanheid terwijl andere meedeinen met zijn volksliedjes en schlagers. Nummers zoals Blau blüht der Enzian en Karamba, Karacho, ein Whisky horen bij het collectieve bewustzijn van de Duitsers.

Zijn laatste album “Mit freundlichen Grußen” doet het vooral bij de jongeren erg goed. Met zijn versies van nummers van Rammstein, den Ärtzen en Peter Fox wist hij in de Download-hitlijst van niets op de eerste plek te komen. Al moesten ze Heino wel even uitleggen wat downloaden nou eigenlijk is.

De documentaire gaat ook naar Los Angeles, waar komiek Marc Hickox Heino al meer als tien jaar succesvol nadoet. Ook Punkrockerzanger Jello Biafra, entertainer Rocko Schamoni en schlagerzanger Guildo Horn vertellen hun verhaal over de artiest Heino.

Uitzending: Vrijdag 29 augustus om 23:15 op WDR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven