web analytics

Karl Moik maanden in coma na hartinfarct

Karl MoikEr zijn grote zorgen om de oud-presentator en Musikantenstadl-bedenker Karl Moik. Dagblad Bild schrijft dat hij op 3 maart in Keulen een hartinfarct heeft gehad.

Op 3 maart 2014, was het rosenmontag een belangrijke dag voor carnavalvierend Duitsland en de 75-jarige Karl Moik loopt dan ook mee in de optocht in Keulen. Als hij ’s avonds in zijn hotel is voelt hij zich niet goed en blijkt hij dus een hartinfarct te hebben.Hierna volgde een operatie in het ziekenhuis, maar daar kwam complicaties bij kijken: hij zou water in zijn longen hebben. Hierop werd een tracheotomie, een buisje in de luchtpijp, geplaatst en werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Ook zijn vrouw Edith ondergaat een moeilijke tijd. In de Bild zegt ze:”Toen de artsen zeiden dat mijn man een overlevingskans van 10 procent had is mijn wereld ingestort. Ik heb gebeden dat God mijn lieve Karl niet bij zich moet roepen.” Na twee maanden op de intensive care te hebben gelegen is hij nu verplaatst naar een specialistenkliniek in het Oostenrijkse Salzburg. Ondertussen zou hij bij bewustzijn zijn maar wel erg verzwakt zijn.

Van 1981 tot 2005 presenteerde  Karl Moik het programma Musikantenstadl, zijn opvolger Andy Borg presenteert het vanaf 2006. Hij repeteert voor de uitzending van komende zaterdag en heeft ook gereageerd: “Ik wist dit nieuws al langer en ben erg geschrokken. We houden de vingers gekruist en wensen hem het allerbeste.” Zaterdagavond wenst hij in de uitzending hem een miljoenmaal beterschap, iets wat Andy Borg erg belangrijk vind om te doen.

2 gedachten over “Karl Moik maanden in coma na hartinfarct”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven