web analytics

Geen Unheilig of Santiano maar Elaiza naar songfestival

Santiano Het was een sensatie in Keulen, niet de torenhoge favoriet Unheilig ging er met de winst van door, maar het trio Elaiza wist de meeste stemmen via telefoon en sms binnen te krijgen en reizen dus voor Duitsland af naar Kopenhagen.

Elaiza wist met hun oorwurm “Is it Right” dus te winnnen, dit deden ze al in het clubkonzert, waarmee ze een plek wonnen in deze grote finale. Dat deden ze vooral met ongewone instrumenten: een contrabas en een accordeon.

Tijdens het verloop van de avond, die acht deelnemers kenden, vielen de eerste vier al af na de eerste ronde: The Baseballs, Madeline Juno, Das Gezeichnete Ich en Ocean. Toen kwamen de halve finales en was het een strijd tussen Elaiza en Santiano. In de andere halve finale wist Unheilig te winnen van MarieMarie. In de finale van deze voorronde ging het dus tussen Elaiza en Unheilig, wat het meidentrio wist te winnen. ZIj gaan op 10 mei de Duitse eer verdedigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven