web analytics

Nockalm Quintett en Die lange Nacht auf Wolke 7

Nockalm Quintett

Volgende maand, op 8 november, brengt het Nockalm Quintett een live dvd en cd uit met de titel Die lange Nacht auf Wolke 7.

Op 20 juli 2013 gaven hoog in de Oostenrijkse bergen bij Bad Kleinkirchheim het zevenkoppig Nockalm Quintett een concert rond middernacht. Nocki-chef Friedl Würcher zegt dat een concert dicht bij huis altijd iets bijzonders is en daarom hadden ze voor deze avond een speciaal programma vastgesteld met daarin weinig presentatie maar alleen maar hits die ze nonstop zouden spelen.

Bij de Open-Air is het altijd afwachten of het goed weer blijft, maar de Wolke 7 bleek een beschermengel, want terwijl de groep hun hits zongen was er een kilometer verderop een grote storm. Het publiek heeft er niets van gemerkt, er vielen maar drie druppels regen. Friedl Würcher zegt:”De Wolke 7 is ons goed gezint, met ‘Dort auf Wolke 7‘ wonnen we het Grandprix der Volksmusik en nu heeft het ons ook goed weer opgeleverd.”

De groep bestaat inmiddels al 31 jaar, maar is succesvoller dan ooit. Het jubileumsalbum Wahnsinnsflug auf Wolke 7 staat inmiddels al een jaar lang onafgebroken in de Oostenrijkse hitlijst.  Keyboardspeler Arnd Herröder zegt:” Wij zijn zeven individualisten en ik ken geen andere groep waar zulke onderscheidende mensen samen muziek maken en waar het zo goed functioneert. ” Hij zegt dat in een documentaire “Mit den Augen einer Kamera” die ook op de dvd staat. In deze docu worden de muzikanten voorgestelt en het geeft een inkijkje hoe de groep werkt.

Het concert is met verschillende camera’s opgenomen en wordt nu als live DVD en CD uitgebracht op 8 november 2013. Een dag later is er bij de ORF een special waar maarliefst 65 minuten van dit concert wordt uitgezonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven