web analytics

Michael Wendler niet meer ‘der Wendler’

Michael Wendler
Na een jarenlange strijd tussen de zangers Michael Wendler en Frank Wendler over wie de naam Der Wendler mag gebruiken lijkt er nu eindelijk duidelijkheid te zijn. Een rechtbank heeft een uitspraak gedaan: geen van beide mag nu aanspraak op deze naam maken.

Helemaal zeker is deze uitspraak nog niet, want de rechter heeft ook opgeroepen dat ze onderling moeten overleggen, maar de kans is groot dat nu niemand deze naam meer mag gebruiken. Michael Wendler gebruikte deze naam vanaf 2007 in plaats van zijn echte naam Michael Norberg , maar Frank Wendler liet de naam in 2008 als merk vastleggen en wilde dat Michael niet meer met deze naam optrad. Bij de vorige rechtzaak vond de rechter het geen probleem dat er twee artiesten dezelfde naam gebruiken, maar bij deze rechtzaak is het zo dat Der Wendler niet meer mag en beide artiesten ook hun voornaam moeten gebruiken.

Hoewel beide nog in hoger beroep kunnen lijken ze allebei tevreden met de uitkomst. Zo zegt Michael Wendler:”Ik ben zeer opgelucht en helemaal tevreden, ik heb nooit beweerd dat ik de enige Wendler ben.” en Frank Wendler zegt:”De schlagerzanger heeft lang genoeg aandacht gehad met zijn naam.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven