web analytics

Semino Rossi en zijn album Symphonie des Lebens

Semino Rossi

Aankomende vrijdag is het zover, dan komt het album “Symphonie des Lebens” uit van Semino Rossi. Op het album wordt het idee van de harmonie van het samenspel verbonden met de woorden van het leven. Romantiek, liefde, feeststemming, alles zit in dit nieuwe album.

Semino Rossi en Dieter Bohlen werkte voor het eerst samen, Semino wilde een nieuwe muzikale weg inslaan en Dieter had altijd al bewondering voor Semino Rossi. Ze ontmoette elkaar in Hamburg en waren er beiden van overtuigt dat samenwerken best een goede optie is.

De eerste single is het nummer “Bella Romantica“. Het is een romantisch nummer zoals we van Semino Rossi gewend zijn. Er zit een romantisch liefdesgevoel in en het nodigt uit tot zachtjes meezingen en meedromen. Het is maar één van de vijftien nummers die Dieter Bohlen zelf heeft gecomponeerd. Verder staat er ook een Latijn-Amerikaanse Jazzklassieker Besame Mucho op en ook het nummer “Goodbye my love, Goodbye“, wat wereldberoemd is gemaakt door Demis Roussos, maar dan in de spaanse versie: “Adios amor, adios

Het nummer “Du hast mir Lebewohl gsagt” is een afscheidslied met de hoop dat de geliefde nog terug komt. Ook staat op het album een perfect schlagernummer: “Du bist meine Symphonie“, een echt levenslied met een goed refrein.

Ook de roots van Semino Rossi worden niet vergeten, het nummer “Tanz noch einmal mit mir” heeft flair en een feeststemming met Flamenco-ritme en een accordeon. Maar natuurlijk mag ook een ballade niet ontbreken. Dat is “Für immer und einen Tag“, met het ritme van de bolero en strijkers weet Semino Rossi met zijn stem de wereld er beter uit te laten zien.

Het album Symphonie des Lebens ligt vanaf 15 maart in de winkel.

Beluister hier Bella Romantica van Semino Rossi:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven