web analytics

Spatzen behouden ECHO’s en treden live op bij Musikantenstadl

Kastelruther Spatzen
Na alle controverse deze week rond de Kastelruther Spatzen door hun oude opnameleider Walter Widemair zijn er allerlei reacties gekomen. Ook van de organisatie Deutsche Phono-Akedamie, die de ECHO’s uitreiken, een grote Duitse muziekprijs. Zij zien geen grond waardoor de Kastelruther Spatzen hun prijzen hoeven in te leveren, iets waar dagblad Bild op aanstuurde.

Toch zijn er ook collega’s die de Kastelruther Spatzen afvallen. Zo zegt Wolfgang Schwalm van de Wildecker Herzbuben:”Wie de Spatzen kent, weet dat ze niet in de studio staan. Ik zou me schamen als ik op onze albums niet alle instrumenten zelf zou spelen.” Ook Heino doet een duit in het zakje:”Als men de Kastelruther Spatzen hen ECHO’s afneemt dan moet ook de producent zijn gouden platen inleveren! Deze nestvervuiler heeft deze zwendel in stand gehouden en daarvan geprofiteert.”

Aan de andere kant zijn er ook collega’s die de Spatzen steunen. Margot Hellwig heeft een keer met hun opgetreden:”Ik heb zelf gezien dat ze live spelen. Het lag goed in het gehoor en de fans gingen uit hun dak, en daar gaat het om.” Ook krijgen ze bijval van Andreas Gabalier:”Ik zie het allemaal niet zo ernstig in. Het is vandaag de dag gebruikelijk dat je studiomuzikanten inhuurt voor het album. Ook de grote Rockgroepen doen dat.”  De Koning van Mallorca, Jürgen Drews gaat zelfs nog verder met zijn steun:”Die jongens spelen zelf, alleen met de instrumenten voor het album hebben ze hulp gekregen, dat is volkomen normaal.” In een verklaring van de Spatzen staat dat ze bij concerten live hebben gespeeld, maar zelf dat is voor Jürgen Drews geen must:”Als je het publiek weet te vermaken, maakt het niet uit of je live zingt of niet.”

Ook krijgen ze steun van Musikantenstadl-presentator Andy Borg:”De Spatzen zijn voor mij authentiek. Ze hebben vaak genoeg bewezen dat ze goede vertegenwoordigers zijn van de volksmuziek. Om die reden hebben we ze aanstaande zaterdag in de uitzending.” In die uitzending van 10 november zullen de Kastelruther Spatzen live spelen en zingen. Zanger Norbert Rier zegt daarover:”Zaterdag treden we in Innsbruck op in Musikantenstadl bij Andy Borg voor een miljoenenpubliek. Daar willen we tegen de beschuldigingen ingaan en aan onze trouwe fans bewijzen dat we ook live met onze instrumenten kunnen spelen. Dan kunnen we iedereen die ons beschuldigde het tegendeel bewijzen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven