web analytics

Nockalm Quintett heeft twee keer platina en gouden plaat

Nockalm Quintett
De Oostenrijkse groep Nockalm Quintett heeft tijdens de presentatie van hun kerstalbum twee keer platina en een keer goud gekregen voor hun twee voorgaande albums.

Tijdens hun jubileumjaar, wat groot gevierd werd tijdens het jaarlijke Nockalmfest in Millstat, hebben ze dus maarliefst drie edelmetalen tegelijk gekregen. Voor hun album Zieh duh an und geh uit 2011 kregen ze platina plaat, wat goed is voor 20.000 verkochte exemplaren in Oostenrijk. Vorig jaar kregen ze voor dat album al een gouden plaat. Voor hun huidige album Wahnsinnsflug auf Wolke 7 kregen ze een gouden plaat en meteen een platina plaat.

Aan stoppen moet de zeven koppige band uit Kärnten nog niet denken, want na het kerstalbum dat deze week uitkomt vieren ze volgend jaar weer een Nockalmfest en geven ze voor het eerst in hun carrière een Open-Air aan de wörtersee. Verder staat er ook nog een solo-album van zanger Gottfried Würcher op stapel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven