web analytics

Maria Levin en haar album Schwarz auf Weiss

Maria Levin
De naam Maria Levin zegt nu nog niet zoveel, maar het is een nieuwe naam aan het schlagerfront. Met haar nieuwe album Schwarz auf Weiss brengt ze poëtische teksten met etnische accenten met autobiografische liedjes.

Maria Levin groeide op in Moskou, nadat een burgeroorlog er voor zorgde dat de familie in het land van hun vader ging wonen. Muziek, kunst en taal waren haar lievelingsvakken op school en ze merkte nadat ze in de schoolband ging zingen dat ze kon zingen en liedjes schrijven. Ze gaat een mediastudie doen in Duitsland, maar toch blijft de muziek haar grote droom. Ze blijft zingen in verschillende bandjes en zoekt de aansluiting in de Duitse muziekscene.

Bij het afsluitingsconcert an de Hogeschool voor Theater en Muziek in Hamburg zingt ze een bitterzoet nummer en haar talent wordt ontdekt door producent Ivo Moring. Hij is producer geweest van de megahit van DJ Ötzi, Ein Stern, dus een stap naar de schlagermuziek is snel gemaakt.

Samen schrijven ze hoop liedjes en ontwikkelen zo de sound van Maria Levin. De eerste radiosingle van het album Schwarz auf Weiss heeft de titel Russusche Nächte. Dit nummer beschrijft een gevoel van reflectie en ondoorgrondelijke fantasieën. Het nummer laat ook meteen de achtergrond van Maria horen, etnische accenten zitten door het nummer heen.

Het wordt emotioneel bij het nummer Wenn Du mich liebst, een rustige ballade vol indrukken en veel charme. “Alles was zählt” is het eerste nummer wat Maria Levin voor dit album heeft geschreven. Het is een persoonlijk verhaal over de zoektocht naar geluk, want soms ga je duizend mijl op reis om geluk te zoeken terwijl het altijd in jezelf zat.

Bekijk hier Maria Levin met Russische Nächte:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven