web analytics

Peter Maffay voor 1000e keer in hitlijst

Peter MaffayHet mag gezegt worden, Peter Maffay is een legende. Voor het eerst in de geschiedenis van de Duitse Album Hitlijst, die sinds 1962 bestaat heeft een artiest 1000 hitnoteringen gehad. De eer ging naar Peter Maffay die met zijn album Tabaluga und die Zeichen der Zeit al voor de 14e week in de hitlijst staat.

In de afgelopen 40 jaar heeft hij 15 albums gemaakt die allemaal een succes werden en dus de hitlijst behaalde. Zijn hitlijst-debuut maakte hij met het album “Meine Freiheit” uit 1975. Die kwam op plek 40, maar vier jaar later behaalde Peter Maffay de eerste plaats met het album “Steppenwolf“. Dat album was ook een enorm succes en maakte Peter Maffay in een klap een grote ster. Het album ging meer dan 1,6 miljoen keer over de toonbank.

In 2010 heeft hij dit succes herhaald, want zijn album Tattoos verbleef maarliefst 77 weken in de hitlijsten en was een van de meest succesvolste albums van dat jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven