web analytics

Weihnachten beim Kastelruther Spatzen

Kastelruther Spatzen

Dertien jaar geleden kwamen de Kastelruther Spatzen met een kerstalbum en tot op de dag van vandaag blijven de fans vragen om een nieuw kerstalbum. Het lange wachten is nu bijna voorbij: Op 11 november verschijnt de nieuwe CD met als titel “Wiehnachten bei uns daheim“.

Bij het titelnummer gaat Norbert Rier terug naar zijn kindertijd waar hij de kerst-tijd door de ogen van een kind bezingt. Het nummer “Draußen vor der Tür” werd bekend door Nana Mouskouri, maar de Kastelruther Spatzen weten er een geheel eigen versie van te maken. Het nummer “Hurra, Hurra – es schneit” is een vrolijk nummer dat hoe kan het ook anders gaat over het gevoel dat vallende sneeuw kan opwekken.

Naast 14 nieuwe kerstnummers heeft dit album ook twee klassiekers: “Wer klopfet an?” is en echte klassieker in de alpenlanden over hoe Jozef en Maria op zoek gaan naar een herberg. De Kastelruther Spatzen hebben dit nummer a cappella opgenomen en neemt Marion Rier, dochter van frontman Norbert Rier, de vrouwlijke vocalen voor haar rekening. De andere klassieker is “Stille Nacht, Heilige Nacht“, een kerstlied wat al vaak is opgenomen, maar door de stem van Norbert Rier is het toch weer een eigen versie geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven