web analytics

Seelenbeben best verkochte schlageralbum in 2016

Andrea BergNu 2017 alweer even bezig is, is ook bekend welk album het succesvolste schlageralbum van 2016 is. Wie heeft de meeste albums verkocht en het langst in de hitparade gestaan? De Gfk Entertainment heeft een jaarlijst van de Schlageralbums 2016 bekend gemaakt.

Het is niet heel verrassend, maar op de eerste plek staat Andrea Berg met haar album Seelenbeben. Het is haar vijftiende studioalbum en heeft wekenlang op de eerste plek van de hitlijst gestaan. Ook in de eerste week van 2017 staat het album op de tweede plek van de hitlijst.

Op de tweede plek staat Helene Fischer met haar album Weihnachten. Dit album deed het uiteraard goed in de werken voor kerst en is dus alsnog het een-na-beste verkochte schlageralbum van dit jaar. Het is niet het enige album van Helene Fischer dat in de lijst staat, het album Farbenspiel staat op de vijfde plek en haar Best Of staat op de twaalfde plaats.

Op de derde plek staat Fantasy met hun album Freudensprünge, ze staan ook op plek zestien met hun Best Of – 10 Jahre Fantasy-album. Op de vierde plek staat Klubbb3 met hun debuutalbum Vorsicht unzensiert!. Met dit album stonden ze acht weken in de Duitse top tien en werd het album goud in Duitsland, Oostenrijk en België. Daarmee zijn ze de succesvolste nieuwe schlagergroep.

De zesde plek is voor Udo Jürgens en zijn album Merci, Udo!. Plek zeven is voor Vanessa Mai en Für Dich. De achtste plek is voor Roland Kaiser met Auf den Kopf gestellt. Op de negende plek staat Beatrice Egli met Kick im Augenblick en op de tiende plaats staat Maite Kelly met Sieben Leben für dich

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven