web analytics

Belgische prijs voor Linda Hesse, die Höhner en Claudia Jung

Sinds vier jaar heeft de Duitstalige zender BRF2 een prijs die ze uitreiken aan artiesten die bijzondere verdiensten hebben gedaan in de volksmuziek en schlager: de Goldene Antennen.

Dit jaar worden ze op 28 september uitgereikt in St. Vith en nu zijn al de winnaars bekend gemaakt. Een Goldene Antenne voor het gehele ouvre gaat naar de groep Die Höhner die inmiddels al 42 jaar lang meedraaien en zich telkens opnieuw uitvinden.

De Goldene Antenne voor de Schlager gaat dit jaar naar Claudia Jung. Zij is al meer als 25 jaar actief in de muziekwereld en wordt dan ook niet voor niets Die Große Dame van de Duitse Schlagers genoemd. De derde Goldene Antenne is een publieksprijs: Linda Hesse. De luisteraars hebben flink voor haar gestemt en toch is ze nog niet lang bekend. Pas in 2013 kreeg  ze een Goldenen Henne als aanstormend talent toen ze bekend werd met haar album “Punktgenaue Landung“.

Bij de prijsuitreiking treden ook Mario & Christoph, Fernando Express en Fantasy op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven