web analytics

Componist Anton aus Tirol overleden

Afgelopen maandag is manager en componist Manfred Padinger op 52-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis van St. Pölten. Hij werd bekend doordat hij het nummer “Anton aus Tirol” heeft geschreven. Door dat nummer beleefde DJ Ötzi in 1999 zijn grote doorbraak, het nummer werd drievoudig platina.

Zondag, op eerste pinkersterdag, was Padinger nog op de barbecue van schlagerzangeres Nina Bruckner, die ook bekend is als Bambi, waar hij de manager van was. Daarna werd hij naar het station van St. Pölten gebracht. De politie gaat er vanuit dat hij daar op het perron in slaap is gevallen. Toen zijn trein naar Wenen aan het vertrekken was zou hij wakker zijn geworden en heeft hij geprobeerd om de trein nog te halen. Hierbij is hij tussen de wagon en het perron gekomen en liep hij zware hoofdwonden op. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een dag later is overleden.

DJ Ötzi reageerde als volgt op het nieuws:”Ik wil de familie van Manfred Padinger mijn condoleren. Ik heb hem maar twee keer gezien en kort leren kennen. Het was een  vriendelijk en aardig mens. Dankjewel Manfred, hoewel we elkaar niet goed kende heb je mij een hoop gegeven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven