web analytics

Hansi Hinterseer en het album Schön, dass es dich gibt

Op vrijdag 2 februari 2024 verschijnt het album Schön, dass es dich gibt van Hansi Hinterseer. En die datum is niet zomaar gekozen: Op deze dag viert Hansi dat hij zeventig is geworden.

Het jaar 2024 is sowieso een jubileumjaar voor Hansi, naast zijn leeftijd is het vijftig jaar geleden won hij de spectaculaire slalom-skiwedstrijd in zijn thuis stad Kitzbühel en daarna had hij nog meer successen op de ski. Dertig jaar geleden besloot hij om de studio in te gaan om een single op te nemen en dat werd een groot succes. Sinds 1994 is hij een van de succesvolste zangers van volksmusik en heeft hij fans van jong tot oud.

Hansi Hinterseer en zijn gevoel voor schlagerliedjes, maar ook voor volksmusikliedjes en traditionele liederen, inspireren een groeiende en genre overstijgende aanhang. De gevoelige, positieve teksten en melodieën geven inzicht in de vredige natuur en ontspannen werelden en verbinden op magische wijze verleden, heden en toekomst.

Als eerste single van het nieuwe album werd I sitz auf an Stoa uitgebracht, een lied dat goed past bij Hansi. Hij laat zich van zijn bedachtzame kant zien. De gedenkwaardige zanglijnen van de Tiroler komen natuurlijk en vanzelfsprekend uit het hart. Rustend in zichzelf, zittend op een steen in een beekje en luisterend naar de kracht van de natuur. Op een rots die deel uitmaakt van de eeuwige bergen – het gebergte van zijn geboorteland waar hij zo van houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven