web analytics

Fantasy brengen album Phönix aus der Asche uit

Op vrijdag 19 januari brengt het duo Fantasy hun nieuwe album uit: Phönix aus der Asche.

De albumtitel, wat uit de as herrijzen als een feniks betekent slaat enorm op Fredi Malinowski en Martin Hein. Hun vorige album Mitten im Feuer kwam op de eerste plek in de Duitse hitlijst en dat was tegen alle verwachtingen in van veel mensen. Voor dat album had Fantasy namen het roer omgegooid, een ander management en een andere platenmaatschappij en dus dachten mensen dat het succes van Fantasy wel voorbij zou zijn. Maar niets is minder waar en toen ook hun Best-of album in de top van de hitlijst stond besefte de twijfelaars dat ze als een feniks uit hun as zijn herrezen.

Met het album wil Fantasy iedereen laten zien dat het altijd doorgaat, wat iedereen er ook van zegt. Je moet jezelf nooit in de steek laten. Voor Fantasy betekent dit ook dat ze de fans niet in de steek laten, want die hebben altijd in het duo gelooft. Op het album staan betoverende liefdesverhalen, vele ervaringen en eerlijke en hoopvolle momenten, maar de nummers zijn altijd dansbaar en vrolijk.

In de eerste single “Rosa oder Blau (Que sera)”, nodigen ze iedereen uit om zichzelf en alles wat ze voelen te accepteren. Niemand hoeft verteld te worden van wie hij moet houden. “Het werd tijd dat we erover zongen,” zegt Fredi. “Het is juist en belangrijk.” Het lied is geen preek – en toch kan iedereen tussen de regels door begrijpen naar wie ze uitreiken. “Het is bedoeld als een bemoedigend lied. Eén die ouders ook voor hun kinderen kunnen spelen.” Leef je kleuren is het motto, want Schlager is voor iedereen. Het nummer “Ich war niemals so allein” is een break-up nummer en voelt als een jaren 80 nummer. “Music” is een ballade en lofzang op de muziek terwijl “Eiffelturm” een echt vrolijk feestnummer is.

Op het album staan ook twee bijzondere duetten. “Vater und Son” is een duet van Fredi met zijn zoon Sandro, die in de herst zijn eigen album uitbracht. De ballade “Gold und Silver” wordt gezongen door Martin en zijn vrouw en zangeres Mela Rose en zingen ze over hun geluk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven