web analytics

Gunther Emmerlich (79 jaar) overleden

Op dinsdag 19 december is op 79 jarige leeftijd de Duitse operazanger en presentator Gunther Emmerlich overleden. Hij overleed aan hartfalen.

Gunther groeide op met zijn oudere zus na de vroege dood van zijn ouders. Zijn vader Walter keerde niet terug uit de Tweede Wereldoorlog en zijn moeder stief toen hij twaalf was. Hij volgde een opleiding tot betonwerker en studeerde een tijdje aan de school voor civiele techniek, maar brak deze af om operazang te studeren aan de Franz Liszt Muziekacademie. Daarna verhuisde naar Dresden en was hij lid van de Dresden Semperoper.

Op televisie presenteerde hij het programma Showkolade van 1987 tot 1990 en daarna was hij presentator van verschillende programma’s, zo presenteerde hij van 1993 tot 2006 het muziekprogramma Zauberhafte Heimat en jaarlijks de programma’s SemperOpernball uit Dresden en het tv-gala Krone der Volksmusik.

Gunther Emmerlich trouwde in 1979 met actrice Anne-Kathrein Emmerlich (1948-2020). Zij had al een dochter, hij een zoon uit een eerdere relatie en samen kreeg het paar een zoon. Samen hebben ze tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Gunter en zijn vrouw scheidden in 2014, maar bleven contact houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven