web analytics

Christian Lais komt uit de kast

De maand juni is Pride maand en dat gebruikt de Duitse zanger Christian Lais om openbaar te maken wat hij al tijden voor zichzelf hield: De schlagerzanger is homo en deel al 22 jaar zijn leven met een man, Ernst.In een interview met Brisant vertelt Christian dat hij al op zijn zeventiende voor zijn familie en vrienden uit de kast is gekomen, maar om dit aan de grote klok te hangen daar zag hij geen reden toe.”We hebben ons niet verstopt, maar het werd niet gevraagd en er was geen reden om het openbaar te maken” zegt hij.

Maar voor zijn zestigste verjaardag kiest hij voor openheid en dat gebeurd zoals we van een zanger mogen verwachten ook muzikaal. Zijn nieuwe album heet Anders en is een gezongen biografie en ook dit thema komt dan aan bod.”Ik droeg het in me, voelde het, was me ervan bewust dat ik deze uitspraak nu wilde doen. Als je 60 bent, heb niet zoveel meer over. Ik zeg altijd dat ik het laatste derde deel van mijn leven heb bereikt en dat ik van dit leven wil genieten op een harmonieuze manier.

Dat Christian zijn partner niet wil verstoppen is ook meteen te zien in de videoclip van zijn nummer Anders. Aan het eind van de clip laat Christian trots een foto aan de camera zien met daarop de zanger en zijn vriend Ernst Lacoste omlijst door regenboogkleurige engelenvleugels. Plannen voor de toekomst hebben ze ook: Ze willen snel in het huwelijksbootje stappen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven