web analytics

Wolfgang Petry en het album Stark wie Wir

Achter elke sterke man staat altijd een sterke vrouw. In het geval van Wolfgang Petry is dat zijn jeugdliefde Rosie, die de cultzanger de afgelopen decennia achter de schermen heeft begeleid, die hem in hectische fasen heeft bijgestaan en die altijd door dik en dun bij hem is gebleven.

Na vijftig bewogen huwelijksjaren wil Wolle nu zijn geliefde vrouw bedanken met zijn gloednieuwe studioalbum: Op ‘Stark wie wir’ vertelt het muziekicoon over onverstoorbare samenhang en vertrouwen, over hartelijkheid en wederzijds begrip. Kortom: over de enige echte liefde van zijn leven!

Al meer dan vier en een halve decennia brengt Wolfgang Petry hele generaties muziekfans in vervoering met zijn boeiende mix van stijlen uit pop, pop en rock. Altijd aan zijn zijde: zijn vrouw Rosie. Zielsverwante, muze, beste vriendin en natuurlijk trouwe metgezel die de uitzonderlijke muzikant steunt op zijn reis.

Als oprechte dank voor vijftig jaar huwelijk samen doet onze Wolfgang nu een heel bijzondere liefdesverklaring aan zijn Rosie met zijn nieuwe album STARK WIE WIR. “Elke nieuwe dag samen is een belevenis en staat voor zichzelf. Als je zo lang getrouwd bent, waardeer je alle grote dingen, maar ook de kleine dingen. Vroeger woonden we in een flat van 37 vierkante meter en aten we vaak linzensoep met brood. Vandaag kunnen we onszelf een kleinigheidje gunnen,” zegt de muzikant, die de inspiratie voor de nieuwe liedjes ergens tussen dankbaarheid en een typisch ondeugende grijns in verklaart.

Als eerste single van dit album werd het nummer “Du gehörst zu mir und ich gehör zu dir” uitgebracht. Als heel bijzondere verrassing is echtgenote Rosie te zien in de clip bij het nummer – de allereerste keer dat het stevig beëdigde paar samen voor de videocamera stond! “Ik heb mijn hersenen gepijnigd om een manier te bedenken om de kern van dit speciale gevoel te raken,” zegt Petry over het ontstaan van de peppy earworm. “Eerst had ik een lyrisch idee, maar dat gooide ik snel weg. Ik wilde mijn emoties op een heel eenvoudige en directe manier uitdrukken; tijdens het schrijven van de tekst ontstond heel spontaan de melodie van ‘Du gehörst zu mir und ich gehör zu dir’. De wending was totaal anders, maar op de een of andere manier ook vertrouwd. Zij is immers de vrouw met wie ik al zo lang samenleef. Een ontroerend moment in mijn leven.” En ook voor Rosie was het samen filmen een unieke ervaring: “Het was eigenlijk best grappig, maar ook de enige keer. Ik voel me veel meer op mijn gemak op de achtergrond.”

Een boodschap die ook doorwerkt in de twee singles, het bitterzoete “Gib mein Herz zurück” en het krachtige nummer van moed “Stark”, dat Wolfgang Petry opdraagt aan alle onderdrukten, verstotenen, vervolgden en degenen die hun pad volgen, zelfs tegen alle verwachtingen in. Op het dansbare “Bist du bereit” combineert de muzikant moderne clubsounds met klassieke hitinvloeden, heeft hij met “Warum” een rockende anti-oorlogslied in zijn programma en tovert hij met het swingende “Ich klau für dich” een charmant tongue-in-cheek liefdesliedje uit zijn mouw, zoals alleen hij dat kan. Aan de andere kant presenteert de Keulenaar met “Ein kleines Stück”, waarmee hij in slechte tijden een beetje hoop en geluk wil bieden, een earworm-klassieker in typische Petry-stijl. “Vooral wanneer de ontevredenheid toeneemt, zal het liedje zeker een kleine glimlach op menig gezicht toveren”, zegt Wolle zelfverzekerd.

Wolfgang Petry geeft met het popachtige lied “Ebbe und Flut” verdere diepe inzichten in zijn gevoelsleven, tekent een kleine resumé van zijn weg tot nu toe op het weelderig gearrangeerde bluesrocknummer “Beinah da” en roept de helende kracht van de herinnering op in het ontroerende afscheidslied “So wie du bei mir bist”. Het album bereikt tenslotte zijn emotionele hoogtepunt met de melancholische late-night ballad “Der Letzte macht das Licht aus”. “Ik bekijk het heel nuchter,” besluit Wolfgang Petry. “Veel van de doelen die je in het leven stelt, zul je waarschijnlijk nooit bereiken. Maar je moet tevreden zijn met wat je hebt. Tevredenheid is goed voor de ziel. Het is heel bijzonder als je voortdurend in je leven rommelt en wat je gevonden hebt in teksten en muziek verwerkt.

Het album Stark wie wir is te koop bij Bol.com en Amazon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven