web analytics

de Kastelruther Spatzen en Freundschaft aus Gold

Kastelruther Spatzen

Op vrijdag 5 augustus brengen de Kastelruther Spatzen hun nieuwe album Freundschaft aus Gold uit.

Een jaar na het album ‘HeimatLiebe’ komen de geliefde volksmuziekgroep de Kastelruther Spatzen met hun nieuwe album Freundschaft aus Gold dat weer volgens hun oude succesrecept is gemaakt waar ze al meer dan veertig jaar hun muziek mee maken. De luisteraar kan zich opmaken voor volkse klanken, aangrijpende ballades en mooie teksten die overwegend over tijdloze thema’s gaan zoals de liefde en het trouw zijn aan de thuisregio.

Het titelnummer Freundschat aus Gold is een echte Spatzen-hit met blazers en schwung met een melodie die makkelijk in het gehoor ligt. Het lied gaat over de vriendschap tussen de Spatzen, in het refrein zingt Norbert Rier: “Voor ons allemaal is de vrienschap het geluk, verbonden door muziek met liedjes waar we van houden. Meer dan al het goud in de wereld is het de vriendschap die telt.” Een ander nummer is ‘Ellie Hofer, 1 Euro’ een lied met veel gevoel. De tijden zijn uitdagend, het extreme weer haalt de krantenkoppen en ook de oorlog in Oekräine schudt de wereld wakker. Er worden in tv-programma’s herhaaldelijk om donaties gevraagd en de kleine Ellie Hofer ziet dat en wil helpen. Ze doneert één euro van haar zakgeld. Ellie staat voor veel kinderen die vaak meer meelevender zijn dan sommige volwassenen die vast zitten in hun dagelijkse routine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven