web analytics

Michael van Marianne en Michael in ziekenhuis na beroerte

Al bijna vijftig jaar is het schlagerduo Marianne en Michael privé en muzikaal onafscheidelijk. Maar nu is de zanger getroffen door een beroerte en ligt hij in een kunstmatige coma in het ziekenhuis.

Michael (72 jaar) ligt in een kunstmatige coma na zijn beroerte en zijn vrouw Marianne (69 jaar) vertelt tegen Bunte wat er gebeurd is:”Mijn man heeft afgelopen nacht een beroerte gehad. Ik hoorde hem kreunen en godzijdank ben ik wakker geworden en zag wat er aan de hand was. Daardoor kon ik snel de ambulance bellen. Nu is hij in de beste kliniek in Zuid-Duitsland. Wij komen hier doorheen en hij zal hier doorheen komen.”

Bij dagblad Bild zegt ze dat de operatie van Michael goed is verlopen en dat zijn toestand stabiel is. Hij wordt de klok rond in de gaten gehouden op de intensive care. Michael zou zich volgens Marianne de afgelopen dagen volledig hebben uitgeput door het voorbereiden van een transport met hulpgoederen naar Oekraïne die hij organiseert. Hij wilde erg graag helpen en zo zijn steentje bijdragen.

Het zangduo zat de afgelopen maand al in de lappenmand, want Marianne moest half februari na een val een spoedoperatie ondergaan. Tijdens de dagelijkse wandeling met hun hond Winnie zat de veter van haar wandelschoen niet goed vast en is daarover gevallen op het asfalt. Ze heeft dertig minuten in shock op de grond gelegen om daarna haar man Michael te bellen die haar probeerde op te tillen. Daarna zijn ze naar het ziekenhuis gegaan en heeft ze tijdens een twee uur durende operatie meerdere metalen platen in haar gebroken schouder gekregen. Het genezingsproces zou acht maanden gaan duren met eerst vijf weken fysiotherapie en de daaropvolgende drie weken revalidatie.

Het duo is sinds 1979 getrouwd en heeft twee zoons en zijn sinds 1973 actief als zang en presentatieduo. Sindsdien presenteerden ze verschillende programma’s zoals Superhitparade der Volksmusik, Lustige Musikanten en Weihnachten mit Marianne und Michael.

Update 17 maart 2022:
Michael is uit zijn coma gehaald en is wakker geworden. Marianne heeft met hem gebeld en zegt tegen magazine Bunte dat hij het medische team wil bedanken dat zijn leven heeft gered met een nieuwe type operatie dat het mogelijk heeft gemaakt om weer beter te worden. Ook bedankte hij zijn vrouw en wilde hij dat voor zijn 73e verjaardag, op 18 maart, dat ze een taart zou bakken voor de verplegers en de artsen. Marianne zegt ook dat het nu steeds beter met hem gaat en dat is het belangrijkste.

2 gedachten over “Michael van Marianne en Michael in ziekenhuis na beroerte”

 1. P.G.M. Smits

  Ik hoop dat deze reactie ook Marianne en Michael bereikt, want door enkele optredens van dit liefdespaar heb ik toch wel eens moeten huilen.
  Ik heb nl. zelden zoveel liefde voor elkaar gezien als wat ik bij jullie zag.
  Heb dit alleen bij mijn ouders en grootouders van moederszijde meegemaakt.
  Speciaal de uitzending 30 jahren Marianne und Michael namelijk zijn liefdesverklaring aan Marianne en hun optreden in europapark in Rust hebben zoveel bij mij losgemaakt.
  Ik vind het jammer dat een persoonlijk contact vermoedelijk niet mogelijk zal zijn.
  Verder wens ik jullie nog een fijne levensavond toe.

 2. ik vond jullie allebij heel leuk keek ook altijd naar jullie met alle muziek op tv ook de weinachten zat ik ook voor de buis sterke gr ad uit vlissingen nederland heel veel sterkte ik kijk vaak ook op mijn leptop met jullie meziek zeker nu met kerst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven