web analytics

Presentator Dieter Thomas Heck (80) overleden

Dieter Thomas HeckDe bekende Duitse presentator Dieter Thomas Heck is afgelopen donderdag, 23 augustus 2018, op tachtig jarige leeftijd overleden. De showmaster stond vijftig jaar in de spotlights.

Zijn mediacarrière begon in 1961, toen Heck, die eigenlijk Carl-Dieter Heckscher heet, werd ontdekt als zanger in de talentenjacht “Toi-toi-toi” van Peter Frankenfeld. In hetzelfde jaar begon hij als spreker bij omroep SWF in Baden-Baden en werkte hij als DJ bij Radio Luxemburg. Televisiester werd hij door de ZDF-Hitparade die hij van 1969 tot 1984 in totaal 183 keer live vanuit Berlijn presenteerde. Zijn welkomswoorden ‘Hier ist Berlin’ zijn legendarisch geworden, er keken dan ook op het hoogtepunt 27 miljoen kijkers.

Heck stond bekend door zijn snelle en vele praten, maar zo zag het er lange tijd niet naar uit. Na het bombardement op Hamburg kon hij alleen maar stotteren, maar hij had maar één doel: schlagerzanger worden en door zangles kon hij weer vloeiend praten.

Na vijftien jaar ZDF-Hitparade stopte het programma, maar de schlager bleef hij trouw. Zo presenteerde hij ook Melodien für Millionen en Musik liegt in der Luft. Maar ook Die Super-Hitparade en bij de ARD de programma’s Deutschen Schlagerfestspiele en Die schlagerparade der Volksmusik.

Privé woonde hij 23 jaar lang ten zuiden van Baden-Baden en daarna woonde Heck, vader van drie kinderen, samen met zijn tweede vrouw Ragnhild, die hij vaak Hildchen noemde, in Berlijn en de Spaanse havenstad Águilas

Zijn laatste publieke optreden was in februari 2017 bij de uitreiking van de Goldenen Kamera waar hij een oeuvreprijs kreeg. Tien jaar eerder presenteerde hij zijn laatste televisieprogramma, daarna bracht hij een biografie uit en was hij als gast in televisieprogramma’s en stond hij als zanger op het podium.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven