web analytics

Jürgen Marcus (69) overleden

Jürgen MarcusOp 29 mei is bekend geworden dat schlagerzanger Jürgen Marcus op 69 jarige leeftijd is overleden. Hij is bekend van zijn grote hit ‘Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben’

De zanger overleed halverwege de maand mei in München. Dat maakte zijn manager en levensgezel, waar hij meer dan twintig jaar mee sam was, Nikolaus Fischer bekend: “Met pijn in mijn hart maak ik bekend dat Jürgen Marcus zijn strijd tegen de chronische longziekte COPD heeft verloren.” Hij is thuis gestorven. De zanger leed sinds 2002 aan de longziekte wat ook zorgde voor een vroegtijdig einde van zijn carrière.

Marcus, werd op 6 juni 1948 geboren als Jürgen Beumer in het Nordrhein-westfaalse stadje Herne. Hij was eigenlijk monteur maar op 19 jarige leeftijd begon zijn zangcarrière. Eind jaren zestig speelde hij de hoofdrol van Claude in de musical Hair.

Producent Jack White zag hem en bood hem een contract aan. In 1972 kwam de grote doorbraak met “Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben”. Daarna kwamen hits als “Ein Festival der Liebe”, “Auf dem Bahnhof der vielen Geleise” en “Ein Lied zieht hinaus in die Welt”. In 1976 ging hij voor Luxemburg naar het songfestival met het Franstalige nummer “Chansons pour ceux qui s’aiment” waar hij een veertiende plek behaalde.

Sinds 2012 had hij optredens in het openbaar vermeden en in 2017 maakte hij bekend om gezondsheidsredenen zich uit de muziekwereld terug te trekken. Het was zijn wens om in stilte begraven te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven