web analytics

Matthias Reim en het album Meteor

Matthias ReimMatthias Reim heeft een video uitgebracht van zijn nieuwe single Himmel voller Geigen die op zijn nieuwe album Meteor staat die op 23 maart verschijnt.

Zijn laatste album Phönix kwam meer dan twee jaar geleden op de markt en Matthias Reim had een creatieve pauze nodig. Hij wilde zonder tijdsdruk aan nieuwe muzikale ideeën werken en afstand nemen van de routine van alledag om zo open te staan voor nieuwe invalshoeken.

Met Meteor heeft Matthias Reim zichzelf opnieuw uitgevonden en daarmee is het ook een album voor de mensen die hem eerst niet zoveel met hem hadden. Maar hij heeft zich muzikaal ontwikkeld, zijn muziek is transparanter geworden, zijn stem en daardoor zijn persoonlijkheid krijgen meer ruimte. Maar natuurlijk ontbreken de Reim-Knallers niet, nummers die je oor in gaan en daarna niet meer uit je hoofd gaan. De eerste single “Himmel voller Geigen” is zo’n nummer, maar ook het nummer ‘Meteor’.

Het zwaartepunt van dit album ligt op ballades en popliedjes die een verhaal vertellen. Dat zijn precies de liedjes waar Matthias Reim altijd goed is geweest en deze nummers zijn ook nu goed gelukt. Een moderne sound, weg van de schlager, maar toch typisch Reim. Een ander hoogtepunt van het album is het nummer “Verdammt nochmal gelebt”, hij neemt de balans op van zijn 60 jaar en daarmee is het een eigen persoonlijk My Way geworden.

Beluister hier Matthias Reim met Himmel voller geigen:

[bol_product_links block_id=”bol_5a9dba8fd0568_selected-products” products=”9200000088914383,9200000090137479″ name=”meteorreim” sub_id=”meteorreim” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven