web analytics

Die Amigos plannen afscheidsconcert (of toch niet)

Die AmigosIn 2018 zullen de broers van die Amigos voor het laatst een concert geven, ze hebben genoeg van de stress die daarbij komt kijken.

Het is een schok voor de fans van Die Amigos: Allebei de broers willen geen concerten meer geven. In een interview met de Neuen Post zegt Bernd:”150 dagen per jaar onderweg, voortdurend onder spanning, het is gewoon te veel.” Maar voordat ze met de live-optredens stoppen zullen ze in 2018 nog op een afscheidstournee gaan. Dat is echt het einde zegt Karl-Heinz, daarna is er geen optreden meer. Maar er is ook een beetje goed nieuws voor de fans: Er zullen gewoon albums verschijnen van die Amigos.

De band Die Amigos werd al in 1970 opgericht door de broers en pas in 2006 kwam de doorbraak in Duitsland. Niet lang daarna waren er ook fans in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en in België. Hun albums werden sindsdien bijna allemaal goud of platina.

UPDATE: Die Amigos hebben via facebook gereageerd op dit verhaal dat in de Duitse pers verscheen en spreken dit dit verhaal tegen:”Het kopt dat onze tournee voor 2018 al gepland is, maar met deze is om de 100 gouden en platina platen te vieren, maar zeker geen afscheid. We zijn oud genoeg en kunnen dus zelf bepalen waar en wanneer we stoppen. En als we niet meer op het podium kunnen staan dan nemen we een stoel en gaan zo optreden. De komende jaren zal misschien het aantal concerten wat verminderen doordat we tijd doorbrengen in de studio en voor tv en pers bezig zijn. We zullen niet stoppen met muziek. We zijn er mee geboren en zullen er ook mee dood gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven