web analytics

Margot Hellwig rouwt om haar man

Margot HellwigDe 75-jarige zangeres Margot Hellwig, die samen met haar inmiddels overleden moeder Maria een bekend zangduo vormde, rouwt om haar man Arthur Lindermayr. Hij is eind november op negentig jarige leeftijd overleden.

Het paar was 55 jaar getrouwd. Arthur was eerst haar zangleraar, maar daarna werd hij de man van volksmuziekster Margot Hellwig. In het afgelopen jaar stopte ze dan ook met haar carrière om voor haar man te zorgen. Hij had parkinson, kon moeilijk lopen en diabetes. Op 28 november stierf hij op negentig jarige leeftijd. Samen hebben ze twee kinderen en drie kleinkinderen. Ze zegt:”We hebben op vier november nog zijn verjaardag gevierd, maar daarna verslechterde zijn toestand en moest hij met een longoedeem in het ziekenhuis worden opgenomen. Na tien dagen mocht hij weer naar huis, maar toch ging het daarna weer slechter met hem en tegen 7 uur ’s avonds is hij dan rustig ingeslapen terwijl Margot zijn hand vast hield. Ze zegt:”Ik val in een diep dal en hoop dat ik er goed uit kom. Afgelopen jaar heb ik 24 uur per dag voor mijn man gezorgt. Ik was blij om voor hem iets goed te kunnen doen, maar de laatste jaren was het voor hem zwaar. Voor hem was de dood een opluchting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven