web analytics

Hansi Hinterseer en zijn album Bergsinfonie

Hansi HinterseerOp vrijdag 14 oktober verschijnt het album Bergsinfonie van de Oostenrijkse zanger Hansi Hinterseer.

Hansi Hinterseer heeft geprobeerd om in zijn nummers op deze album zijn eigen bergsinfonie te maken. Vroeger toen hij klein was waren er veel muzikanten te gast bij zijn grootouders en daar neuriede hij al de melodie mee. Al die kleine indrukken en verschillende stemmingen die in de bergen hangen wilde hij in een nummer vangen. Zo zijn er de gezellige nummers “Lustig und guat drauf”, “Hoch die Gläser” en de Oberkrainer-polka “Zu jedem Feste wünschen wir das Beste”, maar aan de andere kant heb je ook “Die Jugendzeit geht schnell vorbei” waarbij er een diepere laag in de tekst zit en de ballade “Wohi Du a gehst”.

Natuurlijk zijn er ook nummers over de liefde zoals “I hab a Dirndl g’liebt“ en “Steig i auf‘s Bergele“. Het nummer “Ja nur Du” is zelfs ontstaan tijdens het skieën: de korte snelle bochten klonken als een goede melodie en daarbij zit nu een tekst waarbij je lekker kan meezingen.

Bekijk hier Hansi Hinterseer met Bergsinfonie:

1 gedachte over “Hansi Hinterseer en zijn album Bergsinfonie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven