web analytics

Kastelruther Spatzen en hun album Die Sonne scheint für Alle

Kastelruther SpatzenOp vrijdag 16 september brengt de Zuid-Tirolse groep die Kastelruther Spatzen hun album “Die Sonne scheint für Alle” uit.

De Kastelruther Spatzen hebben in de 33 jaar dat ze bestaan een heuse eigen stijl gevonden. Voor een deel bestaat die natuurlijk uit de stem van zanger Norbert Rier maar ook zijn het de nummers die gaan om kleine en grote drama’s, tragische of mooie gebeurtenissen in de dolomiten of kleine wijsheden. Op het nieuwe album “Die Sonne scheint für alle“ staan zeventien nieuwe nummers waaronder het titelnummer dat op een oude Romeinse spreuk is gebaseerd. Het nummer Heimat, wat eerder al als single is uitgebracht, is het nummer over thuiskomen en waar hun thuis ligt: daar waar je geen heimwee hebt.

Ook staat op het album het nummer “Vater und Sohn (Ich kenne deine Ziele), een duet tussen Norbert en Alexander Rier, twee generaties die uit hetzelfde hout zijn gesneden. Er staan ook nummers op waarin een verhaal verteld wordt, zo is er “Wenn es Winter wird” en “Die späten Tränen der Veronika”.

Naast het album is er ook een deluxe-versie waar er ook een DVD bij zit waar we de Kastelruther Spatzen een muzikale bergwandeling zien maken en dertien videoclips te zien zijn. Waarvan vier van dit album afkomstig zijn, voor zes nummers is er voor het eerst een videoclip gemaakt en ook drie klassiekers zullen te vinden zijn op de dvd. De DVD is ook apart te verkrijgen.

Bekijk hier Kastelruther Spatzen met Heimat:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven