web analytics

Documentaire Der König von Mallorca – Das Phänomen Jürgen Drews op WDR

WDR Op maandag 6 april wordt op WDR de documentaire Der König von Mallorca – Das Phänomen Jürgen Drews uit.

Er is bijna niemand in de schlagerwereld die zoveel verschillende reacties oproept als Jürgen Drews. Voor de een is hij een typische schlagerrotzooi die over de grens van de goede smaak gaat, voor een ander is hij een echt popidool en een symphatiek familiemens. Wegens zijn zeventigste verjaardag is er een documentaire gemaakt met de vraag waarom de sonnyboy na 50 jaar nog succesvol is.

Al meer als veertig jaar staat hij op de bühne. Als hij optreed geeft  hij altijd alles en liggen de fans aan zijn voeten, of hij nou in een concerthal, winkelcentrum of op mallorca optreed. Hij begon als zanger in de Les Humpries Singers en daarna brak hij ook solo door met Duitstalige nummers en werd hij een vrouwenmagneet en idool. In de jaren tachtig wist hij een comeback te maken. Nu is hij opnieuw populair onder jongeren.

Sinds vele jaren woont hij met zijn familie in Dülmen bij Münster, omdat zijn vrouw daar is opgegroeid. Drews blikt terug op zijn carrière die evergreens omvat als Ein Bett im Kornfeld en Ich bin der König von Mallorca. Maar er waren ook koppen in de krant over zijn privéleven. In de documentaire wordt het fenomeen besproken door Tom Bohne van Universal Music, Bild-journalist Mark Pittelkau, journalist Jan Feddersen en zanger DJ Ötzi. Naast zijn familie werken ook Peggy Evers-Harting (Lid van Les Humphries), Götz Kiso, Howard Carpendale, Andreas Gabalier en Ross Anthony mee.

Uitzending: Maandag 6 april om 22:10 op WDR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven