web analytics

Udo Jürgens onverwacht overleden

Udo Jürgens De bekende zanger, entertainer en liedjesmaker Udo Jürgens is vandaag, 21 december, plotseling overleden aan hartfalen. Hij is 80 jaar geworden.

Udo Jürgens was bezig met een wandeling in het Zwitserse Gottlieben toen hij bewusteloos neerviel, vertelde het management. Directe hulp mocht niet baten, hoewel er direct gereanimeerd werd is hij nadat hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Münsterlingen om 16:25 overleden.

Udo Jürgens werd geboren als Udo Jürgen Bockelmann in het Oostenrijkse Klagenfurt. Hij begon zijn grote carrière in de jaren 50, maar zijn grote doorbraak kwam in 1966 met de overwinning van het Eurovisie Songfestival met het nummer “Merci, Chérie“. In zijn carrière schreef hij meer als 1000 nummers, waarvan talloze superhits, zoals “Es wird Nacht, Senorita“, “Griechischer Wein” en “Mit 66 Jahren“.Hij bracht meer als vijftig albums uit en verkocht er meer als 100 miljoen. Zijn laatste grote optreden was twee weken geleden, op 7 december in de Zürcher Hallenstadion.

Udo Jürgens is twee keer getrouwd geweest. Zijn eerste huwelijk was van 1964 tot 1989 met het voormalig model Erika Meier die bekend was onder de naam Panja. Uit dit huwelijk komen zijn zoon John (50) die acteur en DJ is en dochter Jenny (47) die actrice is. In 1999 trouwde hij met zijn vriendin Corinna Reinhold waarmee hij een lange tijd een relatie mee had. Dit huwelijk eindigde in 2006. Ook had hij nog twee buitenechtelijke kinderen, Sonja (48) en Gloria (18).

Vanwege het overlijden herhaalt de ZDF op 22 december het programma Udo Jürgens: Mitten im Leben uit om 20:15. Dit gala werd in oktober 2014 uitgezonden ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Hierin zingen bekende zangers nummers van Udo Jürgens en zal hij zelf ook achter de piano plaatsnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven