web analytics

Die ZDF-Kultnacht van 31 december 2014

ZDF
Op de ZDF begint in het nieuwe jaar de Kultnacht en die gaat tot de vroege uurtjes door. Er zijn in de nieuwsjaarsnacht maarliefst drie Kultnacht-programma’s achter elkaar te zien.

Om 00:50 begint Wir lieben Schlager. Hierin wordt getoont dat de Duitse schlager weer helemaal populair is. In tweeënhalf uur komen de meest geliefde kultschlagers voorbij van de afgelopen zestig jaar. Zo gaat het van “Seemann (deine Heimat ist das Meer)” van Lolita uit 1960 tot “Atemlos durch die Nacht” van Helene Fischer. Dus van Katja Ebsein, Rex Gildo, Daliah Lavi en Juliana Werding tot Andrea Berg en Andreas Gabalier. Een feeststemming krijgen we van Wolfgang Petry en Jürgen Drews terwijl Peter Maffay een ballade zingt. Andere artiesten waarvan optredens worden uitgezonden zijn onder andere Gitte Haenning, Vicky Leandros, Nana Mouskouri en Udo Jürgens.

Om 04:15 is het tijd voor Kultnacht RockPop. waar de muziek uit de jaren 70 en 80 centraal staat met optredens van onder andere Kiss, Kate Bush, Elton John en UB40. Anderhalf uur later, om 05:45 wordt Kultnacht DiscoFever uitgezonden. Daarin staat natuurlijk de disco centraal die in de jaren 70 op zijn hoogtepunt was. Artiesten die dan te horen en te zien zijn onder andere Boney M, Baccara, Tina Turner en Amanda Lear.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven