web analytics

Documentaire Udo Jürgens op Arte

Udo Jürgens Aan het einde van deze maand, op 30 september , wordt Udo Jürgens maarliefst 80 jaar. Om dat te vieren zend de zender Arte de documentaire “Der Mann, der Udo Jürgens ist” uit.

Udo Jürgens heeft de hele wereld gezien. Hij trad op in Brazilië, China en ook Zuid-Afrika. Zijn composities zijn gespeeld door grootheden als Shirley Bassey en Sammy Davis Jr. Wie is de man die vrouwen aanbeden en mannen benijden? Hoe blikt hij op zijn leven terug vol met onvergetelijke momenten op het podium? Wat waren de dieptepunten waar hij het ook niet meer wist? Nu rond zijn tachtigste verjaardag en voor het begin van zijn vermoedelijke laatste concerttour hebben Hanns-Bruno Kammertöns en Michael Wech intensief met Udo Jürgens gesproken.

Hij praat zonder schroom over zijn twijfelende eerste jaren. Maar ook zijn liefdes zijn een thema.”Trouw zijn is geen karaktertrek, het is een gelegenheid” zegt hij. Tweemaal is Udo Jürgens getrouwd geweest: “Ik wilde graag een goed huwelijk, maar dat is me niet gelukt.” De vragen die hij tot vandaag de dag stelt zijn: Wat is een gelukkig leven? en Heb ik de tijd goed besteed? Niemand heeft meer over de liefde en de eenzaamheid gezongen als hij. Met zijn broer, kunstenaar Manfred Bockelmann heeft hij nachtelang over deze vragen gepraat. De documentairemakers zoeken hem dan ook op, net als zijn dochter Jenny en zoon John. Ook aan het woord komen Joachim Fuchsberger en zijn manager zodat ze een beeld scheppen wat voor man Udo Jürgens is.

Uitzending: Zondag 21 september om 21:40 op Arte.
Herhaling: Zaterdag 27 september om 12:00 op Arte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven