web analytics

Musikantenstadl van 16 augustus 2014

ARD
Presentator Andy Borg laat de fans van Musikantenstadl niet alleen: Zaterdag 16 augustus gaat hij op een ontdekkingsreis door Zwitserland, rond om het romantische Vierwaldstättersee waar hij begeleid wordt door twee Zwitserse zangeressen: Francine Jordi en Melanie Oesch. Terwijl ze onderweg zijn worden de muzikale hoogtepunten getoont van het afgelopen Musikantenstadl-jaar.

Met Melanie Oesch van de muziekgroep Oesch’s die Dritten vaart Andy Borg in een nostalgische boot naar het stadje Weggis. Daar gaan ze met de steilste tandradspoorweg naar het 2100 meter hoge Pilatus bij Luzern. Hier is de langste zomer-rodelbaan ter wereld. Daar ontmoet hij ook weervoorspeller Martin Horat, die met humor uit de natuur het weer kan voorspellen. Zo ziet hij bijvoorbeeld aan de mieren of er een strenge winter komt.

Met Francine Jordi gaat Andy ook bergop: met de eerste lift van europa gaat hij naar Rigi, wat ook de koningin van de bergen wordt genoemd. Daar onmoeten ze Fransiscanen-non Theresia bij haar boerderij. Zij houd verschillende dieren zoals geit Olga, Haan Caruso en everzwijn Anton. In Schwyz laat Francine een Zwitserse sport zien: Schwingen, een variant op het worstelen. Met een duet en uitzicht op de lichtstad Luzern nemen Andy Borg en Francine Jordi afscheid van het publiek.

De muzikale hoogtepunten deze aflevering zijn: Hansi Hinterseer, Peter Kraus, Andrea Berg, Seer, Karel Gott, Francine Jordi, Beatrice Egli, Die Ladiner, Die jungen Zillertaler, Melanie Oesch, Oesch’s die Dritten, Ursprung Buam, Die Dorfrocker, Fantasy, Die CubaBoarischen, Marc Pircher, Markus Wolfahrt en de Kastelruther Spatzen, Zillertaler Mander en het Nockalm Quintett

Uitzending: Zaterdag 16 augustus om 20:15 op ARD

Uitzending Gemist? Terugkijken kan nog tot 23 augustus in de ARD Mediathek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven