web analytics

Nieuwste album Nockalm Quintett heet Du warst der geilste Fehler meines Lebens

Nockalm Quintett Volgende week verschijnt het nieuwe album van de Oostenrijkse groep Nockalm Quintett. Het album heeft de titel “Du warst der geilste fehler meines Lebens” gekregen.

Als de nockies, zoals ze genoemd worden door de fans, een album maken dan heeft het ook echt de nockalm-sound en is het album niet volgens een vast format gemaakt.”Het is ons aangelegen om thema’s te behandelen die iedereen en ieder van ons in enige vorm beleeft hebben”, zegt Gottfried Würcher, de zanger van het Nockalm Quintett met zijn markante stem, “we moeten eerlijk zijn: de beste verhalen worden toch door het leven zelf geschreven.”

Het titelnummer van het album is “Du warst der geilste Fehler meines Lebens“, een ongebruikelijke titel voor een schlagernummer. Gottfried zegt hierover:”Als iemand een probleem heeft met het woord geil dan moeten we daarmee leven. Om het woord geil altijd met sex in verband te brengen is onzin. Op de speelplaatsen roepen kinderen het woord ook, en je kan ook daar ook iets on-geils vinden. Kinderen hebben één ding niet in hun hoofd en dat is sex.” Het woord heeft dus meerdere betekenissen. Het nummer zelf is een echte uptempo nummer dat meteen in je hoofd blijft zitten. Het gaat over een relatie waar het niet echt mee wil lukken, het is misschien een fout maar het is misschien beter als het nooit gebeurd was, maarja het is gebeurd en het leven is te kort om in zak en as te zitten.

Op het album staan dertien nieuwe nummers waaronder de bijzondere ballade “Zwei Koffer im Flur“. Frontman Gottfried Würcher zegt:”Een bijzonder lied. Het was een wens van ons om zo’n nummer op te nemen. Een ballade met diepgang en onze gitaris Markus Holzer heeft dit sensationeel geproduceerd.” Een ander nummer is “Wenn es für uns kein Morgen gibt” wat een dansbare oorwurm is. Het is een mid-tempo nummer wat een enorm hit-potentieel heeft. Het nummer “Das kleine Haus am Meer” heeft ook kans om een hit te worden. Het is een van die nummers waarbij de fans op de stoelen en banken gaan staan en luidkeels zullen meezingen.

Een specialiteit van het Nockalm Quintett zijn nummers waarbij je als je die hoort meteen een filmpje daarvan in je hoofd hebt. Ook op dit album zijn er weer een paar zoals “Torero der Liebe” en “Ein Pirat hat keine Heimat“, met een speciale flair, goede compositie en een goed arrangement. Met zulke nummers weet het Nockalm Quintett zichzelf telkens te ontwikkelen en zijn ze de oude schlagermuziek allang ontstegen.”Het is zo dat bij ons veel nieuw en jong publiek komt kijken als we spelen”, zegt de frontman. Het is ook zo dat ze hun nummers in rake taal spreken. Friedl Würcher zegt:”We zoeken niet krampachtig naar een thema, wij maken door te luisteren naar de mensen. Zoals gezegt de echte verhalen die door het leven zijn geschreven zijn de beste en daar maken wij graag nummers van.”

Het album Du warst der geilste Fehler meines Lebens van het Nockalm Quintett komt op 11 juli 2014 uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven