web analytics

Andrea Berg heeft succesvolste Duitse album

Andrea Berg
Afgelopen week was er nogal wat reuring in de schlagerwereld. Het begon allemaal toen de platenmaatschappij van Helene Fischer naar buiten bracht dat haar Best Of-album sinds deze week het succesvolste Duitse album aller tijden is. Ze zou Andrea Berg met haar Best-Of album hebben verslagen.

Dit schoot in het verkeerde keelgat van de platenmaatschappij van Andrea Berg, want zij zeggen dat het gaat om het aantal verkochte exemplaren en niet om de behaalde plaatsen in de hitlijst. En daarmee is de Best of album van Andrea Berg nogsteeds het meest verkocht. Vanaf 2001 is het Best Of album van Andrea Berg te koop en heeft ondertussen al zevenvoudig platina bereikt, wat goed is voor 2,25 miljoen verkochte exemplaren. De Best-Of album van Helene Fischer is sinds 2010 te koop en heeft inmiddels vijfvoudig platina en is meer als één miljoen keer verkocht.

In de hitlijst heeft Andrea Berg met haar Best of maarliefst 347 weken genoteerd, wat het album het langstgenoteerde album maakt. Helene Fischer staat met haar Best of 191 weken in de hitlijst en heeft 35 keer de top tien gehaald. Hierdoor heeft het album meer punten gehaald dan die van Andrea Berg en staat daardoor in de hitlijst aller tijden op basis van die punten weer hoger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven