web analytics

Die Amigos en het album Unvergessene Schlager

Die Amigos
Vanaf vandaag ligt het nieuwe album van Die Amigos in de winkel. Het album heet Unvergessene Schlager en bevalt de bekende evergreens uit het schlagergenre.

Sinds de aankondiging van het album is de voorpret al groot en dat kan niet als een verrassing komen. Tijdens optredens speelde het duo vaak nummers uit de jaren zestig en zeventig en steevast ging de zaal uit hun dak bij het horen van de nummers “Schöner als rote Rosen” en “Der kleine Prinz“. Door dat enthousiasme is besloten om een album te maken met alle bekende nummers van toen.

Veel fans van die Amigos zijn met deze nummers opgegroeid en kennen die dan ook uit de tijd dat ze nog jong waren. Dat geld natuurlijk ook voor Bernd en Karl-Heinz Ulrich en zij kunnen zich die dagen nog goed herinneren.”Wij speelden toen op bruiloften en partijen in het weekend naast ons eigen werk. We deden de aanhanger, met boxen een mixer en een microffon, achter onze Toyota Jeep en reden het hele land door. In de zalen hing een glinsterende discobal en ondertussen plakte ze een baard op en deden een hoed op en zo waren ze een paar minuten Danyel Gerárd met zijn nummer Butterfly. Hun haren hoefde ze toen nog niet zwart te verven, dat was in die tijd nog puur natuur. Als ze daarna ook nog de hits van Drafi Deutscher, Bernd Clüver en Ivo Robic speelden was er geen houden meer aan: bij de eerste tonen sprongen de mensen op de dansvloer.

Voor het album hadden ze meer als vijftig nummers uitgekozen en maar 14 nummers hebben het album gehaald. Het zijn geheel eigen versies van de nummers geworden waaronder “Mendocino” van Michael Holm, “Mit 17 fängt das Leben erst an” van Ivo Robic en “Der Typ neben ihr” van Kim Merz wat een van de lievelingsnummers is van Bernd. De nummers zijn iets moderner, maar de tekst, melodie of tempo is niet veranderd.

Beluister hier korte stukjes van het nieuwe album:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven